Yeni kabine belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 62'nci hükümeti kurmak için görev verdiği AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Davutoğlu, yeni kabineyi açıklarken, Dışişleri Bakanlığı'na Mevlü

GÜNDEM 29.08.2014 16:29:00 0
Yeni kabine belli oldu

İŞTE YENİ BAKANLAR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu 62'nci Hükümet’e ilişkin kabine listesini açıkladı. Davutoğlu, Erdoğan’ın kabinesinden farklı olarak dört yeni isme görev verdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Erdoğan’ın Başbakanlıktaki danışmalarından, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan yeni Başbakan Yardımcıları oldu. Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Davutoğlu’ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu. İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Çavuşoğlu’nun yerine Avrupa Birliği Bakanı olurken,  Hayati Yazıcı’nın yerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli oldu.

 

YENİ KABİNE BELLİ OLDU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan.