"Bizlerin herhangi kişisel beklentisi yoktur"

Bir süre önce görevden alınan CHP Çerkezköy Eski İlçe yönetimi önceki akşam saat 19.30'da Gazi Mustafa Kemal Paşa mahallesi Atatürk Caddesi Danyeli Sokaktaki May Mutfak Kafede yaptığı yazılı ba

SİYASET 29.08.2014 14:38:00 0

“CUMHURBAŞKANLIĞINA 20 GÜN KALA GÖREVDEN ALINAN YÖNETİM KURULUYUZ”

Görevden alınan CHP Çerkezköy İlçe  Eski Yönetim Kurulu adına yazılı basın açıklamasını Nejdet Ertürk okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bizler 22 Nisan 2012 tarihinde yapılan ilçe kongresinde delegelerin oylarıyla göreve gelen, görevi devraldıktan sonra arkamıza bakmadan partimizin tüzük ve ilkeleri doğrultusunda görevimizi en iyi biçimde yapmaya çalışan, ancak 16 Temmuz 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimine 20 gün kala görevden  alınan yönetim kuruluyuz. Partimiz için hayati bir önemi olan Cumhurbaşkanlığı seçimine 20 gün kala apar topar görevden alınmamızın başlangıçta çok ciddi, çok önemli ve çok acil gerekçeleri olması gerekir diye düşündük. Oysa gerçeklere baktığımızda sekiz ay önce olmuş, bu gün öne sürülen nedenlerle ilgili ne bir uyarı,ne bir disiplin işlemi,ne de her hangi bir yaptırım söz konusu değil iken birden bire böyle bir kararın alınmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” diye konuştu.

 

“ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİK”

Ertürk konuşmasını ise şöyle sürdürdü: “ Bu gerçekler görevden alınmamızı değil tam tersine partimizin ilke,kural ve programına ne kadar bağlı olduğumuzun,tarafsız ve adil bir biçimde örgütümüzün ve partimizin haklarını koruduğumuzun göstergesidir.Üzülerek belirtmeliyim ki,il başkanı burada kendi örgütünü yok sayma gibi bir durum yaratmıştır.Oysa bizler her durumda kol kırılır yen için de kalır diyerek örgütü ve partimizi hiçbir zaman yok saymayıp,partimizin tüzük ve yönetmelikleri doğrultusunda çalışmaya devam ettik.Bu çalışmalarımız bundan sonra da aynı heyecan,ayni kararlılık ve ayni şevkle devam edecektir.Çünkü bizler yaklaşan 2015 seçimlerinde kendi hesaplarımızın peşinde değiliz,partimizin başarısı için çabalıyoruz.Partimizi iktidara taşımak en büyük hedefimizdir.Göreve geldiği günden itibaren büyük bir özveri ile çalışarak başarılı bir grafik çizen Çerkezköy ilçe örgütü ne yazık ki Tekirdağ il başkanı tarafından asılsız suçlamalarla haksız,hukuksuz ve adaletsiz bir kararla görevden alınmıştır.”dedi.

 

“BİZLERİN KİŞİSEL HER HANGİ BİR BEKLENTİSİ YOKTUR”

Nejdet Ertürk, kişisel her hangi bir beklentilerinin olmadığını da ileri sürerek, “Referandumdan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesine kadar devam eden süreçte parti sürekli bir çıkış yakalamışken, Cumhurbaşkanlığı seçimine ramak kala örgütün görevden alınması olsa olsa bu çıkışı geriye çevirmek isteyenlerin telaşıdır diye düşünüyoruz. Partinin başarısız olması için, seçime günler kala sandık görevlilerinin belirlenmesi ve görevlilerin eğitime alınması için yapılan planlamalar ve çalışmalar dahi durdurulmuştur. Ne yazık ki bu çalışmalar yapılmadan parti seçime girmiştir. Bizlerin kişisel her hangi bir beklentisi yoktur.hiç bir arkadaşımız görevini bırakıp adaylık başvurusunda dahi bulunmamıştır.Kongreyi aldığımız da devraldığımız borçları ve şu an partinin kasasında ne kadar para bulunduğunu biz açıklamayalım.İlçe geçici kurulu kamu oyuna açıklasın ”ifadelerini kullandı.

 

“NE ANLAMA GELİYOR”

Ertürk, ilçe kongresinde kaybetmeyi hazmedemeyip yönetimde istifa edenlerin ilçe yönetimini düşürmek için imza toplayanlardan olduğu iddiasında da bulunarak, “Geçici olarak atanan kurulun daha önce ilçe kongresinde kaybetmeyi hazmedemeyip ilçe yönetimini düşürmek için imza toplayanlardan, hatta bir üyenin de mevcut yönetimden istifa edenlerden olması zaten her şeyi açıklamaya yetmektedir. Daha göreve geldiği günden itibaren, ilçe yönetimini düşürmek için imza toplayarak, örgütü yok sayarak çalışanların geçici kurul olarak atamaları ne anlama gelmektedir. İl başkanının geçici kurul diye yaptığı yanlı atama, görevden alma gerekçelerinin ne kadar asılsız ve anlamsız olduğunu zaten açıkça göstermektedir.”dedi.

 

BİR AY İÇİNDE İLÇE KONGRESİNİ YAPMAKLA YÜKÜMLÜ

Nejdet Ertürk, açıklamasını şöyle sürdürdü, “Atanan yanlı geçici kurul, tüzük gereği bir ay içerisinde ilçe kongresini yapmakla yükümlü olduğu halde bu görevini yerine getirememiş ve il başkanlığı süreyi bir ay uzatma gereği duymuştur. Gerekçeleri ise sözde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmalarıdır. Oysa ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan sonuçlar tam bir hezimettir. 30 Mart Yerel seçimlerinde 26.888 oy alan CHP ne yazık ki 10 Ağustos’ta MHP’nin de oylarıyla birlikte 25.194 oy alarak neredeyse 10.000 oy civarında bir gerilemeye neden olmuştur. CHP ilçe örgütünün seçimlere 20 gün kala görevden alınması 30 Mart’ta CHP’ye oy veren seçmenin neden bu seçimde partisini yalnız bıraktığı, üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur. 30 Mart’ta partisine oy veren CHP seçmeni,10 Ağustos’ta ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılarını neden sandığa yansıtamadı. Bu soruların yanıtını ilçe örgütünü görevden alanlar vermek zorundadırlar.”diye konuştu.

 

“KONGRE EYLÜL AYI İÇİNDE YAPILACAK DİYE AÇIKLAMA YAPILIYOR”

Ertürk, geçici kurulun Başkanı Hasan Demir,İl Başkanı Recep Palabıyık,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte genel merkezin görüşü doğrultusunda kongre tarihini belirleyeceklerini ifade ederek “ Kongremizi Eylül ayı içerisinde gerçekleştireceğiz’ diye açıklama yapıyor. Belediye başkanlarının ilçe kongre tarihini belirlediği görülmüş şey değildir.Kendilerini kayyum diye ilan edip CHP ilçe örgütü gibi lanse eden geçici kurul kendisine verilen görevi yapmaktan aciz midir ki kongre tarihini bile belirleyemiyor. Kongre tarihini belirlemekte aciz kalan geçici kurul sıra görevden alınan yönetim kuruluna çamur atma konusuna gelince görevini gayet güzel yerine getirmektedir. Neresinden bakarsanız bakınız tutarsızlık.CHP’nin Çerkezköy’de başarılı olmaması için kolları sıvayan bu zihniyete asla geçit vermeyeceğiz.CHP tabanı bu oyunların kimlerden kaynaklandığını çok iyi bilmektedir.Tabanımızın partisine sahip çıkarak bu oyunları bozacağına yürekten inanıyoruz.”dedi.

 

“PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Nejdet Ertürk açıklamasının sonunda da partinin başarısı için çalışacaklarını belirterek, “Hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan her kesi kucaklayan başarılı bir çalışmadan sonra yerel seçimlerde başarılı olmuş bir örgütün üyeleri olarak, dün olduğu gibi bundan sonra da partimizin yanında ,partimizin başarısı için çalışacağız.CHP kişisel menfaatlerin ve gelecekte yerini sağlamlaştırmak isteyenlerin partisi değil.demokrasi,insan hakları ve hukuk üstünlüğü için çalışanların partisidir” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN