"Biz karşı taraf değil sizin tarafındayız"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Basın İlan Kurumu ve Edirne Gazeteciler Derneği işbirliğinde, Edirne basınına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 28.08.2014 16:47:00 0

BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

ETSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıda, ilan mevzuatı, sektörün kronikleşmiş sorunları ve Edirne’ye kurulacak olan şube hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

 

KOLAYLI: "BİZ KARŞI TARAF DEĞİL SİZİN TARAFINDAYIZ"

76 meslek örgütü ve 8 federasyondan oluşan, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Nuri Kolaylı, yaklaşık bir buçuk aydır bölgeleri dolaştıklarını belirterek, "Sizlerden aldığımız geri dönüşümleri masaya yatırıp, mevzuat olarak çıkarmaya çabalıyoruz. Tabi bazılarında başarılı oluyoruz, bazılarında da kabul ettirmek mümkün olmuyor ama başarı oranımız gayet yüksek. Basın İlan Kurumu’nun kurulmasından sonra Anadolu basınının lehine alınan kararlar son iki dönemdir gerçekleşiyor. Sorunlarınızı iyi biliyoruz. Sizin tereddütleriniz bizim tereddütlerimizdir. Biz karşı taraf değil sizin tarafındayız" dedi.

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Arslan ise Basın İlan Kurumu’nun, kendi mevzuatını kendisi üreten bir kurum haline geldiğini dile getirdi. Alınan birçok kararın Anadolu basınının lehine gelişmeler doğurduğunu sözlerine ekleyen Arslan, "Örneğin önceden her yılbaşında defter-i kebir gibi olan defterlerin, abone, baskı, bayi ve ambar defterleri noterden tasdik ediliyordu. Kurum şubesi olmayan yerlerde valilik ve kaymakamlık kanalıyla bunları tasdik ettirebileceğiz. Böylece bir masraf kalemi düşmüş oldu. Aldığımız kararlar daha rahatlatıcı kararlar oldu. Bu çerçevede, kurum şubesi açıldığında destek sağlayacağız bir düzenleme yaptık. Kadrosunda bulunan arkadaşlardan 2 kişinin köşe yazması halinde, 8 sayfalık bir gazetenin yaklaşık 3,5 sayfasını özel haber ve kenti ilgilendiren haberlere ayırdıysa onar puan ek gösterge puanı alacaklar" ifadelerini kullandı.

 

“ORTADAN KALKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Erzen de Edirne'de açılmasını planladıkları şube ile ilgili konuşarak, "Çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2014 sonu yada 2015’in hemen başında şube açılışımız gerçekleşecek. Şubemiz açıldıktan sonrada mevzuatlarımızla ilgili Edirne basınımıza 1 yıl alışma süresi vereceğiz. Bu sayede yaşanmasını istemediğimiz aksaklıkların ortadan kalkacağını düşünüyoruz" dedi.