"Boğulma nedenlerinin başında bilgi ve eğitim eksikliği geliyor"

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, yaz aylarında çok sayıda boğulma olayının yaşandığını anımsatarak, vatandaşları uyardı.

GÜNDEM 27.08.2014 17:22:00 0

“10-19 YAŞ ARASI BOĞULUYOR”

Türkiye’ de yıllık ortalama bin kişinin serinlemek isterken boğulduğuna dikkat çeken Erol, bunların 30’unun Tekirdağ’da gerçekleştiğini belirtti. Boğulma rakamlarının azımsanamayacak kadar fazla olduğunu aktaran Erol, boğulanların çoğunluğunu çocukların oluşturduğunu, boğulma olaylarının en çok 10-19 yaş grubu arasında gerçekleştiğini kaydetti. Boğulma nedenlerinin başında bilgi ve eğitim eksikliğinin geldiğini belirten Erol, serinleme amaçlı suya girmelerin, küçük çocukların yetersiz denetimi ve gözetiminin, alkol ve ilaç kullanımının, nöbetle seyreden hastalıkların, intihar girişimlerinin, tekne ve dalma kazalarının, vücut sıcaklığının düşmesi ve yorgunluğun da boğulmaya neden olduğunu dile getirdi.

 

“NASIL ÖNLEM ALINMALI”

Boğulmaların önlenmesinde öncelikle anne ve babalara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Erol, ailelerin çocuklarını takip edip, onlara gereken uyarı ve telkinlerde bulunması gerektiğini aktardı. Erol, "Yalnızken, yemekten hemen sonra, güneş tam tepedeyken suya girilmemeli. Denize veya havuza yüzmeye gidildiğinde çocuklar ve yetişkinlere göre yeterli sayıda can simidi bulundurulmalı, derinliği bilinmeyen alanlarda denize girilmemeli" dedi.  Plajlarda alınması gereken önlemlere dikkat çeken Erol, belediyelerin sahilleri daha sık kontrol etmesini ve plajlarda ruhsatların tekrar gözden geçirilmesini isteyerek, plajlarda gözetleme kulesi ve cankurtaran bulundurulmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Haber Merkezi