"Çılgın projenin ikinci ayağı uçak otel olacak"

Tekirdağlı İş Adamı Mustafa Yurdanur'un restoran yapmak üzere satın aldığı Airbus A300 kargo uçağı 60 saattir Tekirdağ'a doğru ilerliyor. Emekli kargo uçağını restorana çevirecek olan iÅ?

GÜNDEM 25.08.2014 18:51:00 0

“60 SAATTİR YOL ALIYOR”

Uçuş süresi dolan Airbus A300 tipi kargo uçağını yaklaşık 500 bin TL’ye alan Tekirdağlı iş adamı Mustafa Yurdanur, uçağı restorana çevirerek müşterilerine değişik konseptte hizmet verecek. Amerika'da gördüğü uçak restoranın ardından projeyi Türkiye'de de uygulamaya karar veren Yurdanur, satın aldığı uçağı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine getirdi. Çorlu ilçesinde bulunan havaalanında gövdesi 3 parçaya ayrılan uçak, TIR'lara yüklenerek yola çıktı. Uçak, 8 TIR ile birlikte İş Adamı Yurdanur’un restoranının bulunduğu Tekirdağ'a ulaşmak için yaklaşık 60 saattir yol alıyor.

 

"YURT DIŞINDA GÖRDÜM NEDEN TÜRKİYE’DE DE OLMASIN"

Amerika'ya yaptığı gezi sırasında gördüğü restoran uçağı Türkiye'de de yapmaya karar verdiğini belirten Yurdanur, "Bu uçak içinde yemek yeme olayını Amerika’da gördüm. Amerika’da uçağın içinde yemek yemek için yaklaşık 1 saat 45 dakika sıra bekledim. Uçağın içine girdiğim zaman güzel bir konsept olduğunu gördüm. Tekirdağ’da bu konsepti uygulamak için çalışıyoruz. Şu an Tekirdağ semalarına geldik. İnşallah bir saat sonra Tekirdağ’da uçağımızı koyacağımız yere ulaşacağız" ifadelerini kaydetti.

 

"YAPTIĞIMIZ ÇILGIN PROJENİN İKİNCİ AYAĞI UÇAK OTEL OLACAK"

İş adamı Yurdanur yaptıkları projenin güzel, bir o kadar da çılgın bir proje olduğunu, projenin ikinci ayağının ise uçak otel olacağını dile getirerek, "Yaptığımız çılgın bir proje. Projemiz sadece Tekirdağ’da değil, Türkiye’de ilk olacak. Bu konsept ile Tekirdağ halkına iyi hizmet vermek ve Tekirdağ köftesini Türkiye’ye tanıtmak için hazırlanıyoruz. Bundan sonra da çılgın projelerimizin arkası gelecektir. Bundan sonra da bir uçak otel projemiz var. Bu projeyi de en kısa sürede gerçekleştireceğiz" dedi.

 

"UÇAĞI 60 SAATTİR KARADAN TAŞIYORUZ"

Çorlu Havaalanında uçağı 3 parçaya bölerek 8 TIR ile Tekirdağ’a getirdiklerini ve bu yolculuğun yaklaşık 60 saat sürdüğünü söyleyen Yurdanur, "15 gündür Çorlu Havaalanı'nda uçağın parçalama ve kesim işleriyle uğraştık. Uçağı 3 bölüme bölerek 8 TIR ile Tekirdağ’a getiriyoruz. 4 ekibimizle birlikte 4 gündür yoldayız. 1 saat sonra uçağımız yerine oturtacağız. Çorlu’dan çıktıktan sonra greyder ve makinelerimizle yol açarak geldik. Karayolundan gelemedik. Çok zor bir iş olmasına rağmen Tekirdağ’a uçağımızı ulaştırarak Tekirdağ köftesini dünya mutfağına tanıtacağız" şeklinde konuştu.

Tekirdağ’a sorunsuz bir şekilde getirilen uçak montajı tamamlandıktan sonra restoran olarak hizmet verecek.

 

Haber Merkezi