Ordu: Onda yürek yok

Cumhuriyet Halk Partisi Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir'in kendisi hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiren Mustafa Ordu, "Bizi zavallı ve aciz biri olarak itham ettiler. Çerkezköyâ€?

SİYASET 22.08.2014 16:33:00 0
Ordu: Onda yürek yok

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir tarafından hakkında yapılan eleştirilere düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.

 

ASIL BİLGİ ACİZİ HASAN DEMİR’DİR

CHP Kayyum Heyeti sözcüsü Hasan Demir’in kendisi hakkında ‘bilgi acizi’ ifadelerini kullandığını anımsatan Mustafa Ordu, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP ve CHP’nin Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için ne gibi katkılarda bulunduğundan haberimizin olmadığını söylediler. Bizi zavallı ve aciz biri olarak itham ettiler. İl genelinde 15 kişinin bulunduğu Ekmeleddin İhsanoğlu imzalı gözlemci müşahitlerden biri bendim. Biz seçimleri Çerkezköy, Çorlu, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ merkez ve Malkara’da gözlemci gözü ile inceledik. Bu sorumluluk içinde görevimizi bir namus olarak gördük. Seçim sonucunda mecburen rapor hazırladık. Çerkezköy’de üç ay önce açık bir şekilde AK Parti’nin önünde olan siyasi partilerin çalışmadığını gördük. Bu konuda asıl bilgi acizi Hasan Demir’dir” dedi.

 

TABİKİ BEN BABAYIM

Hakkındaki, “Çerkezköy siyasetinin babası mı olmak istiyor?” söylemine de cevap veren Ordu, “Baba olmak için bazı kriterler gereklidir. Çerkezköy’de tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerden aylık almadan yaptığım hizmetler eğer babalığa layık ise tabiî ki ben babayım. Eğitimde 1993 yılında Çerkezköy’de Anadolu Lisesi, Süper Lise ve iki yıllık yüksekokulunun çalışmalarını yapan Mustafa Ordu ve arkadaşlarıdır. Mevcut Kapalı Spor Salonu’nun Çerkezköy’de temelini artıran, sağlıkta 2, 3 ve 4 nolu sağlık ocağını ve devlet hastanesinin temelini de başlatan Ordu’dur. Ulaşımda ise Narin ve organize arasında yapılan yola Bakan’ı getiren Ordu’dur. Mustafa Ordu bu insanlara iyilik yaptığından dolayı baba vasfını kazanmıştır” dedi.

 

İNŞAAT FAZLALIĞINA GÖZ YUMUYORLAR

Hasan Demir’in kendisini CHP çatısı altında birlikte siyaset yapmaya davet etmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Ordu, “Biz gelip seninle siyaset yapmayız. Senin gibi adamlarla tokalaşmak bile bizim inancımıza göre haramdır. Bugün CHP Kayyum Heyeti Başkanı ve meclis üyesinin oturduğu bina imara uygun değildir. Binada inşaat fazlalığı var. İnşaat fazlalığına kayyum olarak göz yumuyor ve yataklık yapıyorsunuz. Üç ay önce imarı değiştireceğiz diyerek başa gelenler, Hasan Demir’in evinin imara uygun olmadığını bildiği halde bişey yapmıyor. Dönemin İmar Müdürü Nazan Uysal bu binaya uygun olmadığı için iskan vermedi. 2004 yılında ise AK Parti Nazan Uysal’ı görevden alıp Esra Hasanoğlu’nu bu göreve getirdi ve iskan verildi” dedi. Ordu son 10 yılda CHP’liler ile AK Partili’lerin adeta iş birliği yaptığını öne sürdü.

 

BU İŞİN TAKİPÇİSİYİM

Hasan Demir’in CHP Kayyum Heyeti Başkanı olarak Ağustos meclis toplantısında yaşananları yüreklilikle açıklaması gerektiğini belirten Mustafa Ordu, “Kendisinde yürek olmadığı için tavrını ortaya koymadı” dedi. Son zamanlarda bonzai adlı uyuşturucu madde ile gençlerin zehirlenmesine de değinen Ordu, “Siyasiler konuyla ilgili açıklama yapmıyor. Parti binasına gelen çocukları yanına alarak açıklama yapıp mankenlik yapmaya yok” ifadelerini kullandı. Açıklamalarının sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a seslenen Ordu, “Millete verdiği sözü yerine getirmek istiyorsa buradan ona çağrıda bulunuyorum. Meclis üyesinin, ilçe başkanının oturduğu binalarda fazlalık var. Yıkılması gerekiyor. Organize’de Remzi Garip kendi binasının fazlalığını yıktı. Ambardere Yaşar Keleş’in satmış olduğu villanın fazlalığını da yıktılar. Bu işin takipçisiyim. Nasıl imar verildiğini herkes biliyor. Belediye olarak bunu yıktırmaz ise hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN