3 Müdür Yönetmelik kurbanı oldu

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik, ülke genelinde olduğu gibi Kapalı'da görev yapan tecrübeli müdürlerin de adeta

EĞİTİM 22.08.2014 15:22:00 0
3 Müdür Yönetmelik kurbanı oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlerine yönelik yeni uygulaması, tüm ülke genelinde olduğu gibi, Kapaklı’da da tartışmalara neden oldu. 

 

EN AZ 75 PUAN ALMAK ZORUNDALAR

10 Haziran 2014 gün ve 29026 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik’e göre 4 yıl ve üzeri hizmette bulunan okul müdürleri, müdürlük görevlerine devam edebilmek için Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacak puanlamada 100 üzerinden en az 75 puan almak zorunda. Yönetmelikte değerlendirme komisyonu, İlçe Millî Eğitim Müdürü (25), İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü (20), Eğitim Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü (15), Okul Aile Birliği Başkanı ve Yardımcısı (10), En kıdemli ve En kıdemsiz öğretmenleri (10), Öğretmenler Kurulunca Seçilen 2 Öğretmen (10), Okul Öğrenci Meclis Başkanı ve Yardımcısı’ndan (10) oluşuyor.

 

GÖREV SÜRELERİ VALİ ONAYI İLE UZATILIYOR

Görev sürelerinin uzatılmasını isteyen okul müdürleri, elektronik ortamda başvuruda bulunuyor. Müdürlükte dört yıllık görev süresini dolduranlar ile görev yaptıkları eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler, Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu üzerinden değerlendiriliyor. Dört yıllık görev süresi sona eren müdürlerden halen görev yapmakta oldukları eğitim kurumundaki görevlerinin uzatılması için başvuruda bulunanların görev süreleri, yapılan değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 75 ve daha üstü puan almaları halinde, İl Millî Eğitim Müdürü’nün teklifi üzerine Vali’nin onayı ile uzatılıyor.

 

4 MÜDÜRDEN 1’İ GÖREVİNE DEVAM EDECEK

Ülke genelinde görev yapan yüzlerce tecrübeli okul müdürü yeni yönetmeliğe kurban giderken, Kapaklı’da da 3 okul müdürü Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik’in kurbanı oldu. Yönetmelik kapsamında değerlendirmeye tabi tutulan Kapaklı Gazi İlkokul Müdürü Murat Öz, İrfan-Fatma Mandalı Okulu Müdürü Ayşe Durgut ile Sanayiciler Okul Müdürü Ahmet Öner'in okul müdürlükleri sona erdi. Cumhuriyet İlkokulu Müdürü İlkay Çabalar ise komisyonun değerlendirmesinde 75’ten fazla puan alarak müdürlük görevine devam etme hakkı kazandı.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ