Müftü Aktaş: Kurslarımız doldu taştı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Haziran tarihinde ülke genelinde başlatılan 2014 Yaz Kuran Kursu dönemi bugün sona erdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, il

GÜNDEM 21.08.2014 15:35:00 0
Müftü Aktaş: Kurslarımız doldu taştı

Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş yaptığı açıklamada, 2014 Yaz Kuran Kursu döneminin bugünki derslerin ardından sona erdiğini ifade etti. 

 

İLGİDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde gerçekleştirdiği 2014 Yaz Kuran Kursu dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, “2014 Yaz Kuran Kursu, tüm ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de 23 Haziran tarihinde başladı. İlçe Müftülüğü olarak Kuran Kurslarımıza gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Kuran Kurslarımız ve Camilerimiz adeta doldu taştı” ifadelerini kullandı.

 

ÜÇ KURDA EĞİTİM VERDİK

2014 Yaz Kuran Kursu kapsamında kurslara müracaat eden öğrencilere 3 kurda eğitim verildiğini dile getiren Kapkalı Müftüsü İsa Aktaş, “Kur-an Kursumuz, 3 kurdan oluşuyor. Birinci kurda Kur-an-ı Kerim’i hiç bilmeyen çocuklarımıza Elif Ba öğretildi. İkinci kurda ise Elif Ba’dan Kur-an-ı Kerim öğretildi. Üçüncü ve son kurda da bütün öğrencilerimiz Kur-an-ı Kerim’e geçti” diye konuştu. 

 

TÜM ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Kuran Kursu’na kayıt yaptıran öğrencilere çok daha fazla dini bilgi ve Kuran-ı kerim dersi vermek istediklerini ifade eden Müftü Aktaş, “Fakat süremiz iki aydı. Biz İlçe Müftülüğü olarak bu süreyi en verimli şekilde değerlendirme gayreti içinde olduk. Bu kapsamda kurslarımızda görev alan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, kurslarımıza katılan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

 

32 KURSTA 7 BİN 868 ÖĞRENCİMİZE KURAN’I KERİM DERSİ VERİLDİ

Müftü İsa Aktaş, “2014 Yaz Kuran Kursu döneminde Kapaklı’da 19 camimizde 3 bin 301, 13 Kuran Kursumuzda da 4 bin 567 olmak üzere toplam 32 kursta 7 bin 868 öğrencimize Kuran’ı Kerim dersi verildi” dedi. Bu haftadan itibaren Kış dönemi kapsamında uzun süreli Kuran Kursları için hazırlıklara başlayacaklarını söyleyen Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, kayıtların Eylül ayında başlayacağını dile getirdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ