Hamam için 90 imza topladılar

Lüleburgaz Dere Mahallesi ve Yılmaz Mahallesi sakinleri, Belediye Kükürtlü Hamamı'ndan tüten duman için toplam 90 kişiden imza topladı.

GÜNDEM 21.08.2014 15:19:00 0
Hamam için 90 imza topladılar

GÖRÜŞ BİLDİRDİLER

Lüleburgaz Dere Mahallesi ve Yılmaz Mahallesi sakinleri, Belediye Kükürtlü Hamamı’ndan tüten dumana tepkilerini dile getirmek için imza kampanyası başlattı. Topladıkları 90 imza ve şikayet dilekçesini Lüleburgaz Belediye Başkanlığı ve Lüleburgaz Kaymakamlığı’na ileten mahalle sakinleri, kesin ve kalıcı bir çözüm için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Dere Mahallesi ve Yılmaz Mahallesi sakinleri olarak hamamdan çıkan yoğun dumanın binaların ve apartmanların her katında oturan insanların evlerine sızması, kurum ve is kokusunun evlere ve sokaklara sinmesi, sağlığa ve çevreye zarar vermesinden dolayı daha önce şahsi ve toplu şikayet başvuruları yapılmıştı. 2011 yılında da 45 hanenin verdiği dilekçeye istinaden hiçbir kalıcı çözüm üretilmediğini belirten mahalle sakinleri artık sonunun çözülmesini istiyorlar.

Kesin ve kalıcı bir çözümün peşinde olduklarını belirten mahalle sakinleri hamamın kapatılması ya da doğalgaza dönüştürülmesi yönünde görüş bildiriyorlar.