Stratejik plan çalışmaları başladı

Büyükşehir yasası ile birlikte yeni ilçe olan Ergene'de Belediyenin stratejik plan çalışmaları başladı.

GÜNDEM 20.08.2014 18:04:00 0
Stratejik plan çalışmaları başladı

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

2015-2019 stratejik planlama çalışmaları ‘Kamu Kurum Çalıştayı’ ve ‘Ekonomik ve Kırsal Kalkınma Çalıştayı’ adı altında iki oturumda gerçekleştirdi. Ergene’de yaşanan sorunların çözülmesi ve programlanmasına ilişkin önemli adımların atıldığı çalıştayda, stratejik planlama çalışmaları ve projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Hakan Yılmaz ile Yönetim ve Strateji Uzmanı Volkan Erkan eşliğinde yapılan toplantıya Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Ünal, Kent Konseyi Başkanı Bora Küçükçetin, Belediye Meclis Üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

 

KATILIMCILARA BİLGİ VERİLDİ

Ergene Belediyesi Stratejik Planlama Paydaş Çalıştayının açılışında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel "Biz yeni bir ilçeyiz. Stratejik planlama için 5 yıl önemli bir süreç. Ergene’nin misyonunu ve vizyonunu nasıl bir hedefle belirleyeceğimizi sizin çok değerli fikirlerinizden yola çıkarak oluşturacağız. Bu çalışmanın belediyemiz için geleceğimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.Katılımcılara öncelikle çalıştayın hedefleri hakkında bilgi veren Prof Dr Hakan Yılmaz, Ergene Belediyesi stratejik planı için katkılarınızı almak, ortak anlayış ve bakış açısı oluşturarak işbirliğini geliştirmek amacıyla çalıştayın düzenlendiğini ifade etti. Ergene’nin misyon ve vizyonunu belirleyerek planlama çalışmalarının buna göre hazırlanması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Stratejik planlamayı belirlerken, neredeyiz, nereye gitmek istiyoruz, nasıl ulaşmak istediğimiz yere gidebiliriz, nasıl başarımızı takip eder ve ölçeriz? gibi soruların cevaplarını vermemiz gerekir" ifadelerini kaydetti. 

 

PLAN DAHİLİNE ALINDI

Yılmaz, toplantının devamında kart tekniği çalışma yöntemini kullanarak katılımcılara sorular yöneltti. Ergene’de sanayinin gelişimi ve kırsal kalkınmanın sağlanmasında izleyen dönemde STK, Meslek Örgütleri ve yerel ekonomik örgütlerle belediye arasında yapılacak işbirliği alanları ve çözülmesi gereken temel sorunlar nelerdir? Şeklindeki soruları cevaplayan katılımcılar, farklı konularda dilek, düşünce ve taleplerini de dile getirdi. Yapılan strateji planlama çalıştayında sosyal yapı, eğitim-öğretim, sağlık, idari yapı, çevre ve doğal kaynakların yönetimine ilişkin sorunlar belirlenerek çözüm yollarıyla birlikte stratejik plan dahiline alındı.

 

Haber Merkezi