Satranç Turnuvası başladı

Keşan Belediyesi'nin; kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri kapsamında bu yıl 12.sini gerçekleştirdiği uluslar arası satranç turnuvası, 18 Ağustos 2014 Pazartesi günü başladı. 18-23 Ağustos 20

GÜNDEM 19.08.2014 20:19:00 0
Satranç Turnuvası başladı

BAŞKAN KATILDI

Turnuvanın açılış töreni  saat 17.00 sıralarında başladı ve törene; Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu ve Meclis Üyesi Feridun Tümer ile Keşan Belediyesi Kültür  ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın katıldı. Sunuculuğunu Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Ayşen Gamze Özkan’ın yaptığı turnuva, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Daha sonra açış konuşmasını yapmak üzere Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu mikrofona geldi. Kişinin sabrı ve zekasıyla yönlendirilen bir spor olan satrançta, turnuva düzenlemelerinde emeği olan başta Türkiye Satranç Federasyonu olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ersoylu, “Turnuvaya ilginin her geçen yıl artması bizleri memnun ediyor. Bütün yarışmacılara başarılar dilerim. Turnuvanın zevkli maçlara sahne olmasını diliyorum. Keşan’ımıza hoş geldiniz diyorum. Keşan’da hoşça vakit geçirmenizi ve Keşan’ı tanımanızı istiyoruz. Keşan Belediyesi olarak bu yıl uluslar arası çaptaki turnuvamızın 12.sini gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle hem mutlu hem de gururluyuz. Satranç sabır ve zekaya dayalı bir spor. Tüm sporcu arkadaşlarımızın sabır ve zekalarının en üst seviyeleri ile müsabakalarını sonuçlandırmalarını temenni ediyoruz. Tüm sporcu arkadaşlarıma, hakemlerimize ve turnuvada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

237 SPORCU KATILDI

 Konuşmaların ardından turnuva, Keşan Belediye Başkanı Vekili Ercan Ersoylu’nun ilk hamlesi ile start aldı. Turnuva Başhakemi Fatma Yılmaz, turnuvaya Türkiye dahil 9 ülkeden toplam 237 sporcunun katıldığı, bunlardan 14’inin yabancı sporcu olduğu açıkladı ve şu bilgileri verdi: “Turnuvaya; Türkiye’den 223, Gürcistan’dan 5, Azerbaycan’dan 2, Suriye’den 2, İran’dan 1, Irak’dan 1, Ürdün’den 1, Türkmenistan’dan 1, ABD’den de 1 sporcu katıldı. Yani toplamda 9 ülkeden 14’ü yabancı sporcu olmak üzere 237 sporcu Keşan’daki turnuvaya katıldı. Bunlardan 12’si üst düzey unvanlı sporcular. Yarışmaya 1 Grand Master, 6 İnternational Master,3 Fide Master ve2 Conditide Master olmak üzere ünvanlı toplam 12 satrançı katıldı. Turnuvaya katılan en küçük satranççı 7 yaşında olan Ahmet Görmez, en yaşlı satranççı da 60 yaşındaki Yaşar Olcay Taktak. Tüm sporculara turnuvada başarılar diliyoruz”dedi.

 

23 AĞUSTOSTA SONA ERECEK

Türkiye Satranç Federasyonu, Edirne GHSİM (Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü)’nün de destek verdiği, geleneksel hale gelen ve her yıl uluslar arası alanda birçok üst düzey sporcunun katıldığı turnuvaya bu yıl ayrıca Şapçı Prestige Hotel, Otel Ağadayı, Otel Saros, Taşkın Otel, Linda Otel, Fidanoğlu İnşaat, Nur Yapı, Zengin İnşaat, D.M.R. İnşaat, Remsa Group İnşaat, Elit Yapı da sponsor olarak destek veriyor.

Turnuvada ödül töreni 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleşecek.