Kızılpınar Sahasını harabeye çevirdiler

Kızılpınar'ın belde belediye'siolduğu dönemde 2011 yılında Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından görkemli şekilde açılışı yapılan Kızılpınar mahallesinde bulunan stadın hali içler

SPOR 19.08.2014 19:33:00 0
Kızılpınar Sahasını harabeye çevirdiler

STADI BU HALE GETİRENLERİ GÖREN YOK MU?

Kızılpınar stadının savaştan çıkmış bir haldeki görüntüsü bölgede hiç hoş olmayan bir manzara ortaya koyması Kızılpınar Mahalle sakinlerini isyan ettiriyor. Özellikle spora gönül vermiş ve yıllarca Kızılpınarspor’da  futbol oynamış ve yöneticilik yapmış olanlar Kızılpınar Stadının bu hale getirenlere beddua ediyorlar ve kasten yapıldığını ileri sürüyorlar. Stadı bu hale getirenleri bu bölgede oturan vatandaşların yakından uzaktan stadı darp ederken hiçmi görmediklerini, ya da görüp de korkudan mı ses çıkartmadıklarına bir anlam veremediklerini söylediler.

 

STADI BU HALE GETİRENLER ORTAYA ÇIKARILARAK HESAP SORULMALI ZARAR ÖDETTİRİLMELİ

Kızılpınarspor’da yıllarca futbol oynayan ve daha sonrada antrenörlük ve uzun yıllarda Başkanlık yapan Nevzat Oğuz, stadı bu hale getirenlerin bir an önce bulunarak hesap sorulması ve zararını da yapanlardan alınmasını istedi. Oğuz, “Kızılpınarspor’a yılmadan yaz kış demeden en zor koşullarda hizmet etmiş biri olarak sahamızı bu halde görmekten büyük bir üzüntü duyuyorum. İçin  kan ağlıyor. Benim gibi bir çok arkadaşım ve spora gönül vermiş olanlar böyle. Sahamızı bu hale getiren her kim ve kimler ise derhal bulunmalı bu işin üzerine öncelikle gidilsin yapanın yanına kar kalmasın. Eğer bu işi yapanları birileri ileri sürdü ise onlarda gerekli yasal işlem yapılsın. Ama bu güne kadar bu işin üzerine kimse gitmedi. Yazıktır. Günahtır. Bu stad herkesin. Toplumun malı. Buraya en ufak bir zarar vermenin ne demek olduğunu herkes bilmeli. Böyle stad bir çok yerde yok. Şimdi bunu tam işler hale getirmek için nereden bakılırsa bakılsın en yüz iki yüz milyar beklide daha fazla bir masraf yapılması gerekiyor.”dedi.

 

 STADI BİRAHANEYE ÇEVİRMİŞLER

Nevzat Oğuz, yedek kulübelerinin olduğu yerlerde bira içildiğini de ileri sürdü ve şöyle konuştu. “Stadı kırıp yıkıp döktükleri yetmemiş gibi talancılar birde yedek kulübelerin de onlarca belki her gece burada kafaları çekerek yaptıkları marifetlerini kutlamış olacaklar ki içtikleri bira şişeleri bile hale burada. Koltuklar yakılmış, istinat duvarları kırılmış tel örgüleri yerle bir edilmiş, idari binanın tüm camları  ve kapıları kırılmış, tuvaletlerdeki klazötler bile kırılarak sökülmüş.yedek kulübeleri dahil her tarafa yazılmayacak yazılar yazılarak daha da çirkin bir görüntü oluşturulmuş. Bu nasıl bir zihniyet. Bu nasıl bir  insanlık.  Bu kişileri burada içki içerken demi  hiç  gören olmadı. İnsanlarımız bu kadar duyarsızlaştı mı. Yetkililerimiz ve belediyemiz buraya bir an önce el atsın ve gerekeni yapsın istiyoruz. Bir sanayi kenti olan ilçemize böyle manzaralar hiç yakışmıyor”diye konuştu.

 

STAD İŞLER HALE GETİRİLSİN

Kızılpınarlı bazı vatandaşlarda stadın tahrip edilmiş olmasından üzgün olduklarını ancak üzgün olmanın da bir şeyi halletmediğini ve bu konuda spora gönül vermiş olanlarında bir araya gelerek burada ne yapılması gerekiyorsa katkı ve destek vermeleri görüşünü ileri sürdüler. Vatandaşlar Kızılpınar stadının seçimler sonrasında bu hale getirildiği iddiasında bulundular. Vatandaşlar Belediyenin stada yapacağı yeniden düzenleme ve yenileme çalışmalarında vatandaşlarında gerekli katkı ve desteği vermesini istediler. Vatandaşlar stadın bu çirkin görüntüsünden bir an önce kurtarılarılarak işler hale getirilmesini söylediler.

 

Haber/Seyit SÜREN