Kaldırımlar modernize ediliyor

Kapaklı Belediyesi uzun süredir devam ettirdiği kaldırım çalışmaları kapsamında şimdi de Vatan Caddesi ve Kıbrıs Caddesi kaldırımlarını yeniliyor. Bozulan kaldırım taşları ve bordürleri kep

GÜNDEM 17.08.2014 12:00:00 0
Kaldırımlar modernize ediliyor

Kapaklı Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ihtiyaç olan tüm mahallelerde gerçekleştirdiği projelerle cadde ve kaldırımları modern yaşam şartlarına kavuşturma adına çalışmalarını sürdürüyor.

 

İLK OLARAK MEVCUT BORDÜRLER SÖKÜLÜYOR

İlçenin ana arterleri başta olmak üzere ana ve ara sokaklarda asfaltlama, kaldırım modernizasyonu faaliyetlerini sürdüren Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek bölgelerinden olan Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi ile Atatürk Mahallesi’yle Cumhuriyet Mahallesi’ni birbirinden ayıran Kıbrıs Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bozulan kaldırım taşları ve bordürleri kepçe ile söken ekipler, daha sonra zemine kum sererek tesviye çalışması yapıyor.

 

ENGELLİ RAMPALARI İHMAL EDİLMİYOR

Kaldırım yenileme çalışmaları kapsamında daha sonra bordür taşı örme işlemini gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sonrasında da kaldırım taşlarını diziyor. Kaldırım yapımında görme engelli kılavuz ve uyarıcı yüzey taşları, beton parke taşları, beton bordür malzemeler TSE standartlarına uygun olan malzemeler kullanılıyor. Karayolu sarısı renkte hissedilebilir yüzey taşları ile döşeme kaplaması yapılıyor. Sokak başlarında tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanımı için projesine uygun olarak maksimum yüzde 8 eğimli rampa yapılıyor.

 

VATANDAŞ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Vatandaşların yapılan kaldırımları rahatlıkla kullanabilmesi için çalışmalara büyük özen gösterdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlçemizin birçok noktasında ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Kapaklı halkı yapılan çalışmaları yerinde görerek bizlere teşekkürlerini iletiyorlar. Yapılan hizmetlerin vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanması bizleri oldukça memnun ediyor” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Gökhan YILMAZ