Hayırlı olsun ziyaretine Sezgin geldi

27 yaşında Aydın Belediye Başkanı seçilen, siyasi kariyeri boyunca sırasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan ve TBMM'ye de baÅ

SİYASET 17.08.2014 11:56:00 0
Hayırlı olsun ziyaretine Sezgin geldi

1991’de kurulan 49. Adalet Partisi Hükümeti’nde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Türk siyasetinin mihenk taşlarından biri olan İsmet Sezgin, Çerkezköy’e gelerek, yaklaşık bir ay önce faaliyete başlayan Çerkezköy Kuyumculuk işletmesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

GENÇ GİRİŞİMCİLERİ TEBRİK ETTİ

Demokrat Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Hayrettin Turlin’in oğlu Saim Turlin ile ortağı Kadir Doğruer, yaklaşık bir ay önce Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Atattürk Caddesi’nde Çerkezköy Kuyumculuk şirketi ile ticaret hayatına atıldı. Genç girişimcilere en anlamlı destek ise 27 yaşında Aydın Belediye Başkanlığı’na seçilen ve Türk siyaset tarihinin en önemli isimlerinden biri olan İsmet Sezgin’den geldi. Genç girişimcileri tebrik eden İsmet Sezgin, Turlin ve Doğruer’e ticaret hayatlarında başarılar diledi.

 

 

ÇERKEZKÖY ÇOK HIZLI BÜYÜDÜ

Çerkezköy’e ilk olarak 1960’lı yıllarda geldiğini ifade eden İsmet Sezgin, “O zamanlar Çerkezköy’e sanayi gelmemişti. Buralar köy görünümündeydi. Fakat sanayinin de gelmesiyle birlikte Çerkezköy hızla gelişti ve büyüdü” dedi. Çerkezköy Kuyumculuk işletmesinin dekoruna hayran kalan İsmet Sezgin, “Çok güzel bir iş yeri yapmışsınız. Allah bol ve helal kazançlar nasip etsin” temennisinde bulundu.   

 

ADAYIN ARKASINDA DURAMADILAR

Çerkezköy Kuyumculuk ziyaretinde geride bıraktığımız Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da kısa bir değerlendirmede bulunan İsmet Sezgin, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına diğer siyasi partiler tarafından çok iyi bir isim aday çıkarıldı. Fakat siyasi partilerin hiçbiri Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında duramadı” dedi.  Sezgin, konuşmasının ardından işletme sahiplerine bir kez daha hayırlı olsun temennisinde bulunarak ilçeden ayrıldı.

 

İSMET SEZGİN KİMDİR

1928’de Aydın’da doğdu. Ailenin ikisi kız 9 çocuğundan en büyüğüdür. İlköğretimini Aydın ve İzmir’de tamamladı. 1950’de matematik öğretmeni Saadet Hanım’la evlendi. 1952’de aktif siyasete atıldıktan kısa küre sonra Demokrat Parti’den İl İdare Kurulu’na seçildi. 1955’te Aydın Belediye Başkanlığı’na seçildi. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra tutuklandı. Cezaevinden çıktıktan sonra Adalet Partisi Aydın İl teşkilatını kurdu ve 1961’de Aydın Milletvekili seçildi. 1961’den 1980 yılına kadar AP’den Aydın Milletvekili seçildi. Adalet Partisi döneminde; İkinci ve Üçüncü Demirel Hükümetleri’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Altıncı Demirel Hükümeti’nde de Maliye Bakanlığı yaptı. Her iki bakanlıktan da 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri sonucu ayrılmak zorunda kaldı. Bu süreçte Adalet Partisi Genel Başkan yardımcılığı görevini de üslendi. Siyasi yasakların kalkmasından sonra yine Süleyman Demirelle birlikte Doğru Yol Partisi’ne katıldı. 1991’de DYP Aydın Milletvekili seçildi ve yine uzun yıllar bu görevi devam ettirdi. 12, 13, 14, 15, 16, 19 ve 20. dönemlerde Aydın’dan Meclis’e geldi. Yedinci Demirel Hükümeti’nde İçişleri Bakanlığı’na getirildi. 1993’te Demirel’in Cumhurbaşkanı, Tansu Çiller’in de Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından istifa etti. 1995’te Meclis Başkanı oldu. 1997’de Demokrat Türkiye Partisi kurucuları arasında yer aldı. 1997’de kurulan Üçüncü Yılmaz Hükümeti’nde Milli Savunma Bakanı olarak görev aldı. 1999’da DTP Genel Başkanlığı’na getirildi. 2002’de bu görevinden istifa ederek aktif siyaseti bıraktı.

 

Haber / Seyit SÜREN