Gümrük kapıları canlı izlenecek

Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı'nda canlı yayın uygulamasıyla ilke imza atıldı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, "Dünyada bir ilke imza atarak Kapıkule başta olmak

GÜNDEM 15.08.2014 17:05:00 0
Gümrük kapıları canlı izlenecek

GÜMRÜKTEKİ YOĞUNLUK İNTERNET ÜZERİNDEN İZLENEBİLECEK

Sık sık araç kuyruğuyla gündeme gelen Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uygulanmaya başlayan canlı yayın uygulamasıyla araç kuyruğunun önüne geçilmesi bekleniyor. Kapıkule başta olmak üzere Trakya’daki bütün gümrük kapılarında uygulanmaya başlanan canlı yayın sayesinde vatandaşlar gümrük kapısına gelmeden gümrükteki yoğunluğu internet üzerinden izleyebilecek. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yaptığı açıklamada, "Bir ilke imza atarak Kapıkule başta olmak üzere bütün gümrük kapılarımızdan canlı yayın yapmaya başladık. Bu uygulamada amacımız vatandaşlarımız gümrük kapılarına gelmeden hangi gümrükte ne kadar araç kuyruğu olduğunu görüp ona göre hareket etmesi ve fazla kuyruk sırası beklememelerini sağlamak için bu projemizi uygulamaya başladık" dedi.

 

ÇOK ŞÜKÜR BU UYGULAMAYI BAŞLATTIK

Trakya’daki bütün gümrük kapılarında canlı yayının başladığını belirten Yalçın, "Şu anda Trakya’da kara yolculuğu yapılabilen 5 gümrük kapımızdan büyük veya küçük araçlar giriş ve çıkış yapmaktadırlar. Dolayısıyla 12 ay boyunca gümrük kapılarımızdan geçiş sağlamakta olan Tır sürücüleri ve sezonda Avrupa’dan ülkemize giriş yapan gurbetçilerimiz de gümrük kapılarımızda ne kadar trafik yoğunluğu olduğunu ve trafik yoğunluğuna göre hareket etmek istiyorlardı. Biz de çok şükür bu uygulamayı başlattık" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi