Kapaklı-Saray yolu asfaltlanıyor

Bu zamana kadar en az 10 kişinin can verdiği ve sayısız trafik kazasının meydana geldiği Kapaklı-Saray yolunda, Duble Yol yapım çalışmaları devam ediyor. Duble Yol'da bir yandan mevcut kamulaştırma sorun

GÜNDEM 14.08.2014 23:59:00 0
Kapaklı-Saray yolu asfaltlanıyor

Devlet Karayollarına bağlı ekipler, Kapaklı Saray Dublu Yolu’nda asfaltlama çalışmalarına başladı.

 

ASFALT ASTARI ATILDI

İlk olarak 2009 yılında ihaleye çıkarılan ve dönemin milletvekili Kemalettin Nalcı’ya ihale edilen fakat zamanında bitirilememesi nedeniyle ihalesi fesholan Kapaklı-Saray Duble Yolu, 16 Mart 2012 tarihinde yeniden ihaleye çıkarıldı. Çok sayıda kazanın meydana geldiği ve bu zamana kadar en az 10 kişinin can verdiği Kapaklı-Saray Duble yolunda, Devlet Karayolları ekipleri asfaltlama çalışmalarına başladı. Önceki gün yolun altyapı çalışmalarının tamamlandığı kısımlarının asfalt astarının atıldığını kaydeden yetkililer, “Zemini korumak amacıyla sati kaplama yapıyoruz. Bu çalışmaların ardından 20-23 santimetre kalınlığında sıcak asfalt kaplama işlemine başlayacağız” ifadelerini kullandı.    

 

KAMULAŞTIRMA SORUNLARI DEVAM EDİYOR

Kapaklı-Saray Duble Yolu güzergâhının, Kapaklı’dan Yeniköy’e kadar değişmeyeceğ-ini ifade eden yetkililer, “Büyükyoncalı girişinde yolumuzun güzergahı değişiyor. Büyükyoncalı merkezine girmeden devam eden Duble Yol, Büyükyoncalı çıkışında tekrar eski güzergahla birleşiyor” açıklamalarında bulundu. Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun bazı bölgelerinde kamulaştırma sorununun hala devam ediyor. Yetkililer, bu sorunların çözüme kavuşması halinde Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun en kısa zamanda tamamlanarak trafiğe açılabileceğini ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ