Çapraz sorgu cephaneliği ortaya çıkardı

Kapaklı'da silah ticareti yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 1'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest b

GÜNDEM 14.08.2014 02:16:00 0
Çapraz sorgu cephaneliği ortaya çıkardı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçede silah ticareti yaptığı iddia edilen beş şüpheliyi çapraz sorguya aldı. Şüphelilerin evinde gerçekleştirilen aramalarda 5 adet silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

 

YANLIŞLIKLA ARKADAŞINI VURDU

İddiaya göre aynı araç içinde bulunan şüphelilerden İ.B. eline aldığı silahı kurcaladığı sırada, E.D.’yi yanlışlıkla bacağından vurdu. Bunun üzerine paniğe kapılan şüpheliler, üzerlerinde bulunan 2 adet silahı, içinde içki şişelerinin ve giysilerin bulunduğu poşete saklayarak, arkadaşları M.K.’ye teslim ettiler ve soluğu Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde aldılar.  

 

ÇAPRAZ SORGUYA ALINDILAR

Hastane polisinin olayın nasıl meydana geldiğini sorması üzerine şüphelilerin, “Arabada oturuyorduk. Bir silah sesi duyduk. Merminin nereden geldiğini görmedik. Bir de baktık ki arkadaşımız bacağından yaralanmış” şeklinde ifade verdikleri iddia edildi. Zanlıların ifadelerinden şüphelenen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kovuşturmayı iyice derinleştirerek şüphelileri emniyete getirip çapraz sorguya aldı. 

 

3 EVDE YAPILAN ARAMALARDA 5 SİLAH BULUNDU

Yapılan geniş kapsamlı kovuşturma neticesinde şüphelilerin evlerinde arama yapan polis ekipleri, şüphelilerden A.B.’nin evinde 2, S.B.’nin evinden 1 ve M.K.’nin evinden 2 olmak üzere toplam 5 adet silah buldu. Yapılan aramalarda ayrıca çok sayıda mermi ve bir miktar da altın lira ele geçirildi.  

 

ŞÜPHELİLERDEN 1’İ TUTUKLANDI

Yapılan sorgulamaların ve ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerinde muayene için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne götürülen 5 şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.B. silah ticareti yapma suçundan tutuklanırken, diğer 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ