"Emek en yüce değerdir"

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, belediye meclis üyeleri Funda Serfiçe, Serdar Ürkmen ve Nedim Yılancı ile birlikte Çerkezköy Organize Sanayi Bö

GÜNDEM 14.08.2014 02:10:00 0

Dün saat 17.00’da beraberindekilerle birlikte Deva ilaç fabrikası önüne giden Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Uğur Erem, sendika sözcüsü Ali Bayram’dan bilgiler aldı.

 

EYLEMDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİLER

İlk olarak 8 kişinin işten çıkarıldığını söyleyen Bayrak, 2 gün önce de 3 kişinin daha işten çıkarıldığını belirtti. CHP’nin emekten yana bir tavır takındığını bildiklerini söyleyen Bayram “Türkiye’de 12 milyon işçi var. Ama bunların sadece 300-400 bini sendikalı. Hak verilmez alınır. Bizler mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

TEK BEKLENTİMİZ MORAL VERMENİZ

Geçtiğimiz günlerde sendika genel merkezinin önünde de basın açıklaması yaptıklarını anımsatan Bayram, “Bizim beklediğimiz sadece işçi arkadaşlarımızı ziyaret etmeniz ve onlara moral vermeniz” dedi. Belediye olarak her zaman emekçinin yanında olduklarını ifade eden Uğur Erem de “Gönlümüz ve desteğimiz sizinle” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN GENEL BİR SORUNU

Örgütlenmenin Türkiye’nin genel bir sorunu olduğunu ifade eden Erem “İşçi ve emekçinin örgütlenmesinin önünde birçok engel var. Onlara en büyük desteği yasa çıkararak, örgütlenmelerinin önünü açarak verebiliriz. Emek en yüce değerdir” dedi.

 

Haber / Gökhan TEKER