Boğulma olayları meclis gündeminde

Her yıl onlarca kişiye mezar olan Karadeniz'in azgın suları geçtiğimiz günlerde gazetemizde yapılan haberin ardından TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, başta KÄ?

SİYASET 12.08.2014 20:41:00 0
Boğulma olayları meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partili Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

 

KAÇ CANKURTARAN GÖREV YAPIYOR

Birçok Karadeniz sahilinde olduğu gibi Kırklareli'nin Vize ilçesine Kıyıköy’de ve Demirköy ilçesine bağlı İğneada’da da denizde boğulma olayları meydana geldiğini ifade eden CHP’li Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “En son Ramazan Bayramı döneminde 4 vatandaşımız boğularak hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı. Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada ile Tekirdağ’a bağlı Kastro ve İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde kaç cankurtaranın görev yaptığını sordu.

 

YILLAR İTİBARİ İLE KAÇ BOĞULMA VAKASI GÖRÜLDÜ

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, “Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde görev yapan cankurtaranlar hangi kurum ve kuruluşlara bağlı çalışmaktadır? Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde her sene boğulma vakaları olduğu halde etkili çözümler neden alınamamaktadır? Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde yıllar itibari ile kaç boğulma vakası görülmüştür?” sorularının da Bakan Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ