Kırklareli Turizm Bölgesi olmak istiyor

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Vekili Macit, "Kırklareli'nin turizm bölgesi ilan edilmesiyle, İstanbul'u da yakından ilgilendiren Istranca Dağları ve çevresinde" dedi. Istranca Dağları, Longoz Ormanla

GÜNDEM 11.08.2014 00:59:00 0
Kırklareli Turizm Bölgesi olmak istiyor

RAPORU BAKANLIĞA SUNDUK

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fikret Macit, yaptığı açıklamada, 16 kamu kurumunun işbirliğiyle, kentin turizm bölgesi ilan edilmesi amacıyla hazırlanan raporu Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını söyledi. Kırklareli'nin turizm bölgesi ilan edilmesinin, hem şehir hem de İstanbul'un geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Macit şöyle konuştu: "Istrancalar İstanbul için nefes alınacak yerdir. Istrancalar bölgesinde yaşanan kuraklık İstanbul'u da büyük oranda etkiliyor. Kırklareli'nin turizm bölgesi ilan edilmesiyle, İstanbul'u da yakından ilgilendiren Istranca Dağları ve çevresinde yapılan tahribatın önüne geçilecek” dedi.

 

YETERİ KADAR YAĞIŞ DÜŞMÜYOR

Macit, “Bölgede yapılan tahribatlar dolayısıyla İstanbul'a su sağlayan Pabuçdere Barajı'na akan derelerde kuraklık yaşanmaya başladı. Yüzeydeki orman dokusunda yapılan tahribatlar dolayısıyla oluşan ısı, orman üzerindeki bulutların dağılmasına neden oluyor. Dolayısıyla bölgeye yeteri kadar yağış düşmüyor. Bu da yeraltı sularının azalmasına, derelerin ve barajların kurumasına neden oluyor" diye konuştu. Macit, Kırklareli'nin turizm bölgesi ilan edilmesinin, İstanbul'un su sorununun da çözülmesini sağlayacağını ifade etti.

 

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BÜYÜK BİR FELAKET YAŞANACAK

Istrancalar bölgesinde eko turizm, orman ve orman ürünleri ile eko tarım dışında yapılacak her türlü faaliyetin bölgeye, Kırklareli ve İstanbul'a "ihanet" olduğunu savunan Macit, "Kırklareli turizm bölgesi ilan edilmezse doğa harikaları ve yaşam alanları tehlike altındadır. Doğaya zarar verecek yatırımlarla geri dönüşü olmayan büyük bir felaket yaşanacaktır" dedi. Macit, doğanın tahribatının engellenmesiyle turizm yatırımlarının da gelişeceğini, sürdürülebilir bir ekonomi sağlanacağını, turizm yatırımcısının önünün açılacağını ve turizm yatırımlarının artacağını söyledi.

 

TURİZM GÜNÜBİRLİKTEN ÖTEYE GİTMEZ

Bir kentin turizm bölgesi ilan edilmesinin, yatırımcıların güvencesi olduğunu aktaran Macit, "Kırklareli, doğası itibariyle harika bir il. Istranca Dağları, Longoz Ormanları, Dupnisa Mağarası ve Karadeniz'e nazır en uzun sahil şeridine ve çok sayıda doğa harikasına sahip bir kent. Kırklareli'nde turizm Istrancalar bölgesinde tamamen doğaya yönelik yapılmalıdır. Bu yapılmadığı taktirde Kırklareli'de turizm günübirlikten öteye gitmez. Turizm konuşulacaksa Istrancalar konuşulmalıdır. Istrancalar konuşulacaksa da turizm bölgesi planı bir an önce kabul edilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi