Kamu-Sen'den zam tepkisi

Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, TÜİK'in yayınladığı verileri değerlendirerek, Temmuz ayında gıda fiyatlarındaki artışa rağmen memura zam yapılmamasını eleştir

GÜNDEM 8.08.2014 19:49:00 0
Kamu-Sen

TEMMUZ ZAM ŞAMPİYONU SİVRİ BİBER OLDU

Enflasyonda Temmuz ayında düşüş gerçekleşmediğini belirten Muzaffer Doğan gıda fiyatlarında yaşanan artış karşısında memurun ve memur emeklisini zor durumda olduğunu ifade etti. Doğan yaptığı yazılı açıklamada, "Temmuz’da zam şampiyonu fiyatı yüzde 30 artış gösteren sivri biber oldu. Enflasyonda yaz aylarında beklenen düşüş gerçekleşmediği gibi gıda fiyatlarının fahiş oranlarda artış göstermesi, memuru ve memur emeklisini zor koşullarda bir kışın beklediğini gösteriyor. Memur maaşlarının enflasyon karşısında, sürekli olarak erimeye devam edeceği yılın ilk aylarından bu yana enflasyon rakamları açıklandığında dahi açıkça görülmekteydi” ifadelerini kullandı.

 

SEFALETE SÜRÜKLEDİ

Muzaffer Doğan, “Toplu Sözleşme metnini fütursuzca imzalayanlar bugünleri öngöremeyerek devletin verdiği tekliften daha düşük zam oranlarını kabul ederek memuru açlık ve sefalete sürüklemiştir" diye konuştu. 2014 yılında memurun ilk kez yılın ikinci altı aylık döneminde zam almadığına dikkat çeken Doğan, enflasyon farkı maaşlarına yansımayan memurlara ortalama 5.2 oranında zam yapılması gerektiğini söyledi.

 

Haber Merkezi