1 ünite kan, 1 can

Edirne Devlet Hastanesi ile Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi işbirliği ile "Bir Ünite Kan, Bir Can" Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.

GÜNDEM 8.08.2014 19:48:00 0
1 ünite kan, 1 can

KAN BAĞIŞI KALP KRİZİ İHTİMALİNİ YÜZDE 90 AZALTIR

Edirne Devlet Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Kan vermek, kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımını canlı tutar. Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kandaki yüksek yağ oranı düşer. Kan bağışı kalp krizi ihtimalini yüzde 90 azaltır. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. Kan bağışçısı her kan verdiğinde AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz ve Kan Grubu taramalarından ücretsiz olarak yararlanmış olur" denildi.

 

KAN BAĞIŞININ YARARI ÇOK

Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerinin altını çizen Edirne Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik "Kan, acil olduğunda hemen bulunması ve kullanılması gereken bir ürün. O yüzden kan verme alışkanlıklarımızı hem sağlığımız hem de hayat kurtarmak için geliştirmemiz lazım. Düzenli aralıklarla kan bağışının sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı gibi, aksine birçok yararı mevcuttur. Sağlık çalışanlarımız ve Edirne Halkımız kan bağış kampanyamıza gereken desteği göstereceğine inanıyorum. Unutmayalım Kan Bağışı Can Bağışıdır" diye konuştu.

 

Haber Merkezi