1 ayda 40 Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Temmuz ayı içinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Kapkalı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu sü

GÜNDEM 7.08.2014 23:02:00 0
1 ayda 40 Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Değerlendirme Toplantısı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Temmuz Ayı faaliyet raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

7 İNŞAAT İÇİN YENİLEME RUHSATI DÜZENLENDİ

Temmuz ayı içinde 181 adet inşaatın yerinde kontrol edildiğini ve hak ediş evraklarının kontrolünün yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu süre içinde 129 adet hakediş incelenerek ödeme yapılması için tahakkuk esas bilgiler ile birlikte mal müdürlüğüne gönderildi. 7 inşaat için yenileme ruhsatı düzenlendi. Temmuz ayı ruhsatları SGK’ya gönderildi. 9 adet Şantiye Şefi istifası için kontrole çıkıldı. 13 adet şikâyet yazısına cevap gereği yapıldı” dedi.

 

3 ADET ENCÜMEN KARARI ALINDI

Bir aylık süre zarfında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce toplam 3 adet bilgilendirme yazısı yazıldığını belirten Başkan Mandalı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 7 adet yazı yazıldı. 2 adet YİBF değişikliği yapılıp ruhsatları yazıldı. Birim içi yazışmalara cevap verildi. 2 adet mahkemelere ait müzakerelere cevap verildi. Temmuz ayı’nda 3 adet encümen kararı alındı. Toplam 40 Adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi ve onaylandı. İnşaat sigortalarının ödemesi biten 24 adet binanın ilişiksizlik belgesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yazıları yazıldı. İnşaatı biten 31 adet yapının harç tahsili yapılması için Vergi Dairesi’ne yazılar yazıldı” ifadelerini kullandı.

 

22 ADET İMAR DURUMU BELGESİ HAZIRLANDI

Yapı Kullanma İzin Belgesi alınabilmesi için başvurusu yapılan 10 adet binaya Asansör Tescil Belgesi düzenlendiğini sözlerine ekleyen İrfan Mandalı, “22 adet İmar Durumu Belgesi hazırlandı. 2 adet hisseli satış işlemi için Kapaklı Tapu Sicil Müdürlüğü’ne imar durumu yazısı yazıldı. Muhtelif İcra Dairelerine10 adet imar durumu yazısı yazıldı. Mal Müdürlüğü’ne 6 adet imar durumu yazısı yazıldı. Mahkemelere 7 adet imar durumu yazısı yazıldı. Resmi kurumlara da 9 adet imar durumu yazısı yazıldı” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ