Kılıçdaroğlu: Huzur için Ekmeleddin'i seçelim

Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce vatandaşa seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir yandan Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na dstek isterken, bir yandan da BaÅ?

SİYASET 6.08.2014 21:18:00 0
Kılıçdaroğlu: Huzur için Ekmeleddin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün saat 18.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda kendisini bekleyen binlerce vatandaşa hitap etti.

 

DERS Mİ VERMEK İSTİYORSUN?

Konuşmasına Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinerek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz, İsrail’e ders vermenin yolunu ve yönetemini anlattık. Gazze’yi biliyorsunuz. Gazze’de çocuklar öldürülüyor, kadınlar öldürülüyor. Hastanelere, okullara bombalar atılıyor. Yüreğimiz kan ağlıyor. Birisi de bağırıp çağıyor. Vay efendim şunu yapıyorlar, bunu yapıyorlar. Konuşmakla iş çözülmez. İşi çözmek mi istiyorsun, İsrail’e ders mi vermek istiyorsun. Yolu gösterdim, yöntemi de gösterdim. Hükümetsin, Malatya Küre’deki radar istasyonunu kapatırsın. Böylece mesele de biter” dedi.

 

49 VATANDAŞIMIZ IŞİD’IN ELİNDE REHİN

Sadece konuşmakla sorunların çözülemeyeceğine dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, “Yürekliysen, gerçekten Gazze için üzülüyorsan kapatırsın Kürecik radar istasyonunu, ben de derim ki helal olsun dersini verdi. Dersini vermiyor sadece konuşuyor” dedi. Konuşmasına Musul’da yaşanan gelişmelere değinerek devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, “49 vatandaşımız IŞİD’ın elinde rehin. Yani Irak Şam İslam Devleti diyorlar kendilerine. 49 vatandaşımız rehin, tam 2 aydır. Sorumlusu kim? Size hikayesini anlatayım. 59 gün önce IŞİD Musul’u basıyor. Konsolosluğun etrafını çeviriyor. Ama ondan önce hükümeti uyarıyorlar. Burası tehlikeli bölge konsolosluğun boşaltılması gerekiyor. Erdoğan diyor ki boşaltmayacağız. Etrafı çevriliyor IŞİD militanları tarafından. Ve oradan Ankara’ya telefon ediliyor. Etrafımız çevrildi ne yapalım. Erdoğan belediye başkanları toplantısında. Ve Erdoğan diyor ki, ‘kimse silah atmasın gidip teslim olun’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLARIMIN ALTINA ALDIM DİYEN BU DEĞİL MİYDİ?

Musul’daki konsoloslukta bulunan Türk’lerin teslim olmasının ardından konsolosluğun önündeki Türk Bayrağı’nın aşağı indirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim topraklarımızda bayrağımız indiriliyor. Şimdi ben buradan, Çorlu’dan 76 milyon yurttaşıma seslenmek istiyorum. Hani diyor ya İstiklal Marşı, şudur, budur vesaire… Senin topraklarında bir terör örgütü tarafından Türk Bayrağı aşağı indirildi ve sen sadece seyirci kaldın. Senin topraklarında Musul’da 49 vatandaşımız rehin alındı ve sen sadece seyirci kaldın. Şimdi kalkmış milliyetçilikten, İstiklal Marşı’ndan bahsediyorsun Bu değil miydi, çıkıp meydanlarda ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyen bu değil miydi?” açıklamalarında bulundu.

 

İLK EL ATACAĞI KONU ORTADOĞU OLACAK

Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Ortadoğu’daki savaşın bitmesini sağlayacağını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, “Sandığa gideceğiz, hepimiz düşüneceğiz. Ortadoğu’daki savaşın bitmesini sağlayacak 1 kişi vardır. İtibarı olan bir kişi. O da Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Ortadoğu’yu biliyor. 57 İslam ülkesini yönetti. Filistin’deki iç savaşı bitirdi. Kudüs nişanı ödülü kendisine verildi. 57 ülkeyi dirayetle yöneten bir insan elbette Türkiye Cumhuriyeti’ne başarılı bir Cumhurbaşkanı olur. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu zaman eminim ilk el atacağı konu Ortadoğu olacaktır. Orada akan Müslüman kanını durduracaktır” diye konuştu.

 

EVLİYA ÇELEBİ GİBİ TÜRKİYE’Yİ GEZİYORUM

“Musul’da bayrağımız indirildi, 49 vatandaş rehin ama Erdoğan ağzını açıp IŞİD’e e terör örgütü diyemiyor” diyerek konuşmasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, “Niye diyemiyor? Hangi gerekçeyle diyemiyor? Çünkü silahlarını bu verdi de onun için diyemiyor. Tırların içinde yakalanan silahları biz biliyoruz, belgeleri açıkladık. O nedenle söylüyoruz ki hep beraber çalışacağız. Ben çalışıyorum. Evliya Çelebi gibi Türkiye’yi geziyorum. 10 Ağustos’a az kaldı. Sizler de çalışın. Sizler de uğraşın. Cumhurbaşkanı hepimizin cumhurbaşkanı olacak. Beraber mücadele edeceğiz, beraber kavgasını vereceğiz. Bayrağımızı temsil edecek bir kişiyi, dürüst bir kişiyi, namuslu bir kişiyi, ülkesini, vatanını insanını seven bir kişiyi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız” ifadelerini kullandı.

 

SENİN PROFESÖRLÜĞÜ ANLAYACAK KAPASİTEN YOK

Kılıçdaroğlu, “Efendim diyorlar ki biz Ekmeleddin Beyi yeteri kadar tanımıyoruz. Ekmeleddin Beyi bütün dünya biliyor. Rahmetli Ecevit döneminde Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilen bir kişi. Adına uluslararası ödül düzenlenen bilgili bir kişi, birikimli bir kişidir. Erdoğan ne diyor? Vay sen nasıl profesörsün diyor. Senin profesörlüğü anlayacak kapasiten yok. Ben ne söyleyeyim sana. 5 yabancı dili ana dili gibi biliyor. Oraya tercüman mı alacağız diyor? Sen Türkçe’yi bile doğru dürüst konuşamıyorsun. Ne söylüyorsun? Kendisinde yok ya kendisinde olmayanı küçümsüyor. Oysa bilgi birikimi önemlidir” dedi.

 

HEPİMİZİN BİR KİMLİĞİ VAR

Devletin bilgiyle yönetildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Devlet akılla yönetilir, uzlaşmayla devlet yönetilir, barışla devlet yönetilir. Devlet kavgayla, öfkeyle yönetilmez. 2 aday var birisi konuşuyor insanın içi huzur doluyor. Sessiz, sakin, bilge, çok konuşmayan, yerinde ve zamanında konuşan birisi. Bir de öbürü konuşuyor. Ağzını açtığı zaman milletin tüyleri diken diken, ne söyleyeceği belli değil, nerede duracağı belli değil. Freni tutmayan kamyon gibi gidiyor. Ya arkadaş bir sus, konuşma, millet rahat etsin. Barıştan yanaysanız Ekmeddin İhsanoğlu, savaştan yanaysanız Recep Tayyip Erdoğan. Tercih önünüze. Emin olun cumhurbaşkanı olduğu gün ilk yapacağı şey, acaba biz nasıl milleti birbirine düşürürüz. Daha adayken bile insanları etnik kimliğine, inancına göre bölmeye kalkıyor. Böyle bölücülük olur mu? Hepimizin bir düşüncesi var, hepimizin bir kimliği var, hepimizin bir inancı var. İnançlarımıza saygılıyız. Kimliğimize saygılıyız. Gittiğim her yerde söylüyorum yine söylüyorum kulağı duysun diye. İnsan kimliğiyle, inancıyla Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır” diye konuştu.

 

ASIL REHİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Türkiye’nin bereketli toraklarına huzuru, barışı kardeşliği ekelim, refahı ekelim diyen Kılıçdaroğlu, “Ben insanımı bölmem, insanımı ayrıştırmam. Nerde oturursa otursun, kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun inancı baş tacı yapan bir gelenekten geliyorum. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Halkın partisiyim. Konuşuyor ya sözde bir sürü şey söylüyor. Size tipik bir örnek vereceğim IŞİD Irak’ta Hazreti Yunus’un türbesini bombaladı, onlarca cami, türbe bombaladı. Siz hiç Erdoğan’ın konuştuğunu duydunuz mu? Mısır’da bir kızcağız öldürüldü Türkiye’de ağladı. Eyvallah. Ağlasın bir şey demiyorum. Hiç kimsenin ölümünden birisinin sevinmesini de istemem insanın değerli bir varlık olduğuna inanıyorum. Ama cami bombalanıyor tık yok. Türbeler bombalanıyor tık yok. 49 vatandaş rehin tık yok. Çünkü asıl rehin Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

 

GELİN BARIŞ EKELİM

Başbakan Erdoğan’ın her fırsatta din, iman edebiyatı yaptığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da bir cami IŞİD militanları tarafından kundaklandı. Kur’an yakıldı, bizim milletvekilimiz Ali Özgündüz yanan Kuran’ı getirdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu ve yakanları kınadı. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir şey yaptığını duydunuz mu? Sözde dindar kesiliyor. Dindar değil dinci. Din ticareti yapıyor. Özeti söyleyeyim. Bu topraklar bereketli topraklardır. Diyor ya Ekmeleddin İhsanoğlu ne ekersen onu biçersin. Bu topraklarda Mevlanalar yetişti, bu topraklarda Hacı Bektaşi Veliler yetişti, bu topraklarda Dadaloğlu, Karacağoğlan, Yunus Emre, Köroğlu yetişti. Bu topraklar bereketli topraklar. Gelin bu topraklara huzuru, barışı kardeşliği ekelim, refahı ekelim. Bu topraklarda huzur içinde yaşamayı öğrenelim. Gelin bunları ekmek için Ekmeleddin’i seçelim” diye konuştu.

 

İHSANOĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPALIM

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bilge bir insan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “O bir bilim insanı. O aynı zamanda yüksek ahlaki değerlere sahip bir insan. O aynı zamanda uluslararası çok önemli bir yönetici, o aynı zamanda devlet üstün hizmet madalyası alan bir kişi. O aynı zamanda adına uluslararası alanda ödül düzenlenen tek Türk. Böylesine bilgin, böylesine aydın, böylesine bilge bir insanı cumhurbaşkanı koltuğunda görmek hepimizi gururlandıracaktır. Emin olun sadece Türkiye değil dünya da bunu bekliyor. Ortadoğu da bunu bekliyor. Barış için, huzur için bekliyor. Gelin barışı ve kardeşliği yeniden inşa edelim. Sandığa gidelim. Düşünerek gidelim, oyumuzu kullanalım Ekmeleddin İhsanoğlu’nu cumhurbaşkanı yapalım” dedi.

 

BAŞKANLAR DA MİTİNGDEYDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, diğer 9 ilçe Belediye Başkanı ve CHP İl ve İlçe Teşkilatı Yönetimleri ile binlerce vatandaş katıldı. 

 

Haber / Gökhan YILMAZ