"Engelliler başımızın tacıdır"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap akay'ı makamlarında ziyaret eden Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul eski Milletvekili Lokman Ayva, engelliler için yapılan çal

GÜNDEM 6.08.2014 21:13:00 0

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul eski Milletvekili Lokman Ayva, Türkiye Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Fevzi Durmuş ve Başkan Vekili Adnan Şahin ile birlikte dün saat 13.30’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret etti.

 

DEVLET MİLLET İŞBİRLİĞİNDE GÜZEL HİZMETLER YAPIYORSUNUZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Devlet Millet işbirliğinde çok güzel hizmetler yapıyorsunuz. Sizleri yaptığınız çalışmalar nedeniyle takdir ediyorum. Yaptıklarınızla bölgenizde önemli bir huzur ortamı yaratıyorsunuz. Bu nedenle de sizleri tebrik ediyorum. Bugün sizin gibi özverili şekilde çalışan yöneticiler sayesinde ülkemizde kimsenin farkında olmadığı önemli bir huzur ortamı var” dedi.

 

İDARECİLER HİZMET İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR

Lokman Ayva, “Ülkemizde idareciler bulundukları yerlerde ‘daha iyi nasıl hizmet yaparız’ düşüncesiyle adeta birbirleriyle farkında olmadan yarışmaktadır. Bu hizmet anlayışı kapsamında idarecilerimizin ne denli önemli hizmetler verdiklerini görmekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde de ülkemizde huzur ortamı meydana geliyor. Bu huzur ortamının oluşmasında sizin gibi Kaymakamlarımızın katkısı oldukça büyüktür” diye konuştu.

 

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE EĞİTİM FIRSATI VERDİK

Göreve gelmeleriyle birlikte engellilere eğitim fırsatı verdiklerini söyleyen Ayva, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar engelli kardeşlerimize her alanda eğitim fırsatı yarattık. Sizin gibi idarecilerimiz sayesinde de bu eğitim fırsatını daha da genişlettik. Bunda sizlerin de katkısı ve desteği var. Bu nedenlede sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Biz kar amaçlı bir kuruluş değiliz. Amacımız engelli kardeşlerimizin her alanda yer almalarını sağlamaktır. Son hazırladığımız eylem çalışma planı da engelli kardeşlerimizin daha iyi koşullarda sosyal yaşama katkı sağlamaları yönündedir. Bu çalışmalarımıza siz değerli idarecilerimizin de katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

 

EN ESASLI MESELEMİZ EĞİTİM

Beyaz Ay Derneği’nin çalışmalarını takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise “Bizim de en esaslı meselemiz eğitimdir. Engelli kardeşlerimiz için de çok güzel projelerimiz var. Çerkezköy’de engellilere özel bir okulumuz ve ayrıca yine Türkiye’de tek olan bir engelliler derneği merkezimiz var. Çerkezköy olarak bölgemizde yaşamlarını sürdüren engelli kardeşlerimizin iyi koşullarda eğitim almaları ve aynı zamanda sosyal yaşamda yer bulmaları için gerekeni yapıyoruz. Engelli kardeişlerimiz için sizlerin de yapacağı çalışmaların destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum. Amacımız engelli kardeşlerimizin daha iyi koşullarda kimseye muhtaç olmadan kendi özgüvenlerini tesis ederek yaşamlarını sürdürmesidir. Onlar bizlerin baştaçıdır” dedi.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva beraberindekilerle birlikte daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vahap Akay, engellilere belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi. Akay, “Çerkezköy Belediye Başkanlığı olarak engelli kardeşlerimize gereken önemi veriyoruz. İlçemizde engelli kardeşlerimizin için bir engelliler merkezi yaptık. Şu anda bu bina Türkiye’de tek ve örnek bir binadır. Engelli kardeşlerimizin daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmesi için onlara her türlü desteği veriyoruz. Belediye olarak yaya kaldırımlarında bile görme engelli kardeşlerimizin yönlerini bulmaları için yön bulma şeritleri yaptık. Çerkezköy Belediyesi olarak bu konuda ülke genelinde engelli kardeşlerimize en çok önem veren ilçe olduğumuzu düşünüyorum. Sizlerin de çalışmalarınızı biliyorum ve takdirle karşılıyorum. Sizler de engelli kardeşlerimiz için çok güzel çalışmalar sergiliyorsunuz. Bundan böyle yapacağınız çalışmalarda katkı vermeye hazırız” dedi.

 

VERECEĞİZ DESTEKLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Belediye Başkanı Vahap Akay’a çalışmalarında başarılar dileyen Lokman Ayva, belediye olarak engellilere verdikleri destek ve katkı nedeniyle de teşekkür etti. Ayva, “Çerkezköy Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize verdiğiniz katkı ve destekleri biliyoruz ve takip ediyoruz. Gerçekten Çerkezköy Belediyesi bu yönde Türkiye genelinde örnek teşkil etmektedir. Siz ve sizden önceki belediye başkanımızın bu yöndeki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Sizlerin bizlere desteğinizi ve katkılarınızın devam etmesini bekliyor ve sizlere başarılı çalışmalar diliyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN