Ergün: Erdoğan, Cumhuru temsil edemez

Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında yaptığı açıklamada ülkenin geleceğini belirley

SİYASET 6.08.2014 20:36:00 0
Ergün: Erdoğan, Cumhuru temsil edemez

ANLAMLI BİR KOALİSYON

Türkiye Cumhuriyeti’nin, kirli bir siyasi dönem yaşadığını iddia eden MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, “Ayrıştırıcı politikaları yüzünden akrabaları, komşuları, arkadaşları birbirine düşman eden mevcut hükümet ve idarecilerden ülkemizin ve Milletimizin bir an önce kurtulması gerekmektedir. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, halkımıza bu gidişata dur deme fırsatı vermektedir, bu sebeple siyasi tarihimizin en önemli ve anlamlı koalisyonlarından biri ile Ekmeleddin İhsanoğlu halkımızın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmiştir. Tarihimizde sayısız örneği bulunan milletimizin zor zamanlarda tek yürek olup birbirine kenetlenmesi geleneğinin devam ettiğini görmek hepimizde güzel umutların filizlenmesine sebep olmuştur” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN SOSYAL DOKUSU ZEDELENDİ

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti ile geçen son 12 yılda fitne kazanının fokur fokur kaynadığını söyleyen Cüneyt Ergün, “-Küfür ve hakaret zirveye tutunmuş; haksızlık, hukuksuzluk ve ihanet sel gibi yayıldı. Doğruluk ve dürüstlük gözden düştü. Uyum, uzlaşma, hoşgörü ve anlaşma hasletleri kaybedildi. Türkiye’nin sosyal dokusu zedelendi. Aziz ecdadımızın kutlu mirası küresel akbabalara, bölgesel terör örgütlerine peşkeş çekildi. Bu nedenlerle Recep Tayyip Erdoğan Cumhuru temsil edemez” açıklamalarında bulundu.

 

KARALAMA KAMPANYALARI BAŞLATTILAR

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanması ile birlikte AK Parti Hükümetinin çirkin karalama kampanyaları başlattığını öne süren Cüneyt Ergün, “Bunlardan biri de Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mısır’da doğmasıdır. Bulgaristan doğumlu Çorlu İlçe Başkanı, yine aynı şekilde Bulgaristan doğumlu Tekirdağ ve Bursa, Yünanistan doğumlu Bursa ve Edirne, Belçika doğumlu Bursa, Almanya doğumlu Samsun ve Zonguldak, Norveç doğumlu Konya AK Parti milletvekili olabiliyorsa, üstelik bu vekillerden Bakan da çıkabiliyorsa Mısır doğumlu İhsanoğlu da Cumhurbaşkanı olur. Bunun önünde hiçbir engel yok. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk’tür ve eşit haklara sahiptir. Kendilerinden olmayana yaşam ve geçim hakkı tanımayan, bu kişilerden milletimizin gücü ve iradesiyle kurtulacağız” dedi.

 

HERKES SANDIĞA GİTMELİ

Cumhurbaşkanlığı makamının cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, istikrarın, hukuk ve adaletin teminatı olduğunu dile getiren Ergün, “Ekmeleddin İhsanoğlu tertemiz geçmişi, demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüne inancı, barışçıl ve birleştirici kişiliği, akademik kariyeri ve uluslar arası alanda ki saygınlığı ile ülkesine ve milletine hizmet etmek için bu görevi üstlenmiştir. Birlikte Demokrasi mücadelesi sürdürdüğümüz, Türk milletinin sesi ve nefesi olmaya aday büyük bir uzlaşmanın eseri olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Çankaya yolunda başarıya ulaşması uğruna MHP teşkilatları tam kadro çalışmakta, mesaisini ve enerjisini bu uğurda harcamaktadır. Kıymetli Çorlulu hemşerilerimizin bu tarihi seçimlerde sandığa gitmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

Haber Merkezi