Zabıtadan 'hurda araç' operasyonu

Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevre ve görüntü kirliliğine yol açan, atıl durumdaki hurda araçları topluyor.

GÜNDEM 5.08.2014 21:46:00 0
Zabıtadan

TESPİT EDİLEN HURDA ARAÇLAR TOPLANACAK

 

Mahalle aralarında, boş arazilerde, cadde ve sokaklardaki terk edilmiş kullanılamaz haldeki araçlar, olumsuz görüntü oluşturmaları, bulunduğu cadde ve sokaklarda mahallelinin huzurunu bozduğu için toplanmaya başladı. Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Tarlacı,  "Son zamanlarda gelen yoğun şikayetler neticesinde cadde ve sokaklarda tespit edilen 22 adet motorlu kara taşıtı yapılan çalışma sonucu kaldırılarak görüntü ve çevre kirliliğine son verildi. Dolayısıyla şehrimizde bulunan tespit edilen hurda araçlar toplanacak. Bu konuda duyarlı davranarak belediyemize ihbarda bulunan vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ederim” dedi.

 

477 TL İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK

 

Kaldırılan kara taşıtlarının belediye asfalt şantiyesinde muhafaza altına alındığını belirten Tarlacı, yapılan kontrollerde tespit edilen kullanılamaz haldeki kara taşıtlarının bundan sonra da kaldırılmaya devam edileceğini kaydetti. Yapılan çalışmalar sonrası yasa gereği kullanılamaz hale gelen motorlu kara veya deniz nakil araçlarını ya da bunların mütemmim cüzlerini sokağa veya kamuya ait sair bir yere bırakan kişiye 477 TL idari para cezası verileceğini ifade eden Tarlacı, araçların kaldırılmasına ilişkin masrafın kişiden ayrıca tahsil edileceğini dile getirdi.

 

Haber Merkezi