Çocuklar yüzme eğitiminin keyfini çıkarıyor

Kırklareli Belediyesi tarafından miniklerin yaz tatillerini daha iyi değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan portatif yüzme havuzunda, ücretsiz temel yüzme eğitimleri devam ediyor.

EĞİTİM 5.08.2014 21:19:00 0
Çocuklar yüzme eğitiminin keyfini çıkarıyor

HİJYENE DİKKAT EDİYORUZ

 

Kırklareli Belediyesi tarafından miniklerin yaz tatillerini daha iyi değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulan portatif yüzme havuzunda, ücretsiz temel yüzme eğitimleri devam ediyor. Belediye ekipleri havuzlarda hijyene de dikkat ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Geleceğimiz olan çocuklarımız, deneyimli eğitmenler eşliğinde haftanın 6 günü ailelerin belirlediği gün ve saatlerde yüzme keyfini yaşıyor. Eğitimler devam ederken, Kırklareli Belediyesi’nin hijyen denetimleri her gün gerçekleştiriliyor” dedi.

 

HERHANGİ BİR SAKINCA BULUNMADI

 

Kesimoğlu, “Havuzdan her gün su numuneleri alınıp, Kırklareli Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde kontrolleri yapılıyor. Alınan numune, belediyemiz bünyesinde bulunan laboratuvarda; fiziksel ve kimyasal olarak her gün denetlenmektedir. Analiz sonuçları, Yüzme Havuzu Yönetmelik Standardı TS 11899 hükümlerine göre bakteriyolojik yönden uygundur. Çıkan sonuçlarda herhangi bir sakınca bulunmamıştır. Ayrıca ilgili personel tarafından genel bakım, temizlik ve dezenfekte işlemlerini belirli aralıklar ile yerine getiriyor" diye konuştu.

 

AİLELERİMİZE DE HİZMET VERECEK

 

Ücretsiz olarak verilen bu hizmetin kaliteli, sürdürülebilir ve memnun edici olmasından dolayı Kırklareli’nde kursların devam edeceğini söyleyen Başkan Kesimoğlu, "Çocuklarımızın yüzmeyi sağlıklı ortamda eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla, yaz aylarında ücretsiz temel yüzme eğitimleri devam edecek. En kısa zaman içerisinde Kırklareli’ne güzel bir yüzme havuzu kazandıracağız. Bu tesis yalnızca çocuklarımıza değil, ailelerimize de hizmet verecek" dedi.

 

Haber Merkezi