Kanserin ilacı Trakya arısında

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç, "Trakya Arısı" ırkından elde edilen propolisin, antikanser ve antitümoral et

YAŞAM SAĞLIK 3.08.2014 23:04:00 0
Kanserin ilacı Trakya arısında

YAKLAŞIK 2 YILDIR SÜRDÜ

 

Marmara Bölgesi'ndeki araştırmalara göre, Trakya Arısı propolisinin bazı tür kanser hücrelerinin ölümüne sebep olabilecek çok yönlü organik bileşiğe sahip olduğunu söyleyen Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç,  Marmara Bölgesi'ndeki arıları mevsim ve rakıma bağlı olarak incelenmesi işlemi ve numunelerin analizinin yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü kaydetti. Oruç, "Trakya arısı ırkının ürettiği propoliste 15 yararlı bazı tür kanser hücrelerinin ölümüne sebep olabilecek çok yönlü organik bileşik yaygın olarak görüldü. Bu ırktan elde edilen propolis antikanser ve antitümoral etkiye sahip" diye konuştu.

 

NUMULERİN ANALİZLERİ YAPILDI

 

En kaliteli Propolis kaynaklarının önemli bir kısmının Kırklareli'de olduğunu söyleyen Oruç, "Elde edilen numulerin analizleri yapıldı. Analiz sonuçlarına göre, en kaliteli Propolis kaynaklarının önemli bir kısmının Kırklareli'nde olduğunu tespit ettik. Bu durum önümüzdeki yıllarda kaliteli Propolis üretimi ve kullanımı bakımından Kırklareli propolislerinin değerinin bilinmesi ve artması bakımından önemlidir. Kırklareli'deki arılıklardan aldığımız propolisler, bağışıklık sistemini uyaran ve güçlendiren, yangı ve Ağrı azaltıcı, mide, karaciğer ve kalbi, çeşitli virüslere ve şeker hastalığına karşı koruyucu etki yapan maddeler içeriyor. İnsan sağlığı için yararlı olan bu maddelerin bulunduğu Propolis birçok kanserin tedavisine yardım amacıyla önerilebilecek organik bir besindir" dedi.

 

Haber Merkezi