Öztrak: Yazıklar olsun

CHP Genel Başkan Yarımcısı Faik Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Kürt petrolünün İsrail'e akıtılmasına aracılık eden, bu ticaretten sağlanan dolarların Halk Bankası

GÜNDEM 1.08.2014 19:31:00 0
Öztrak: Yazıklar olsun

KOF KABADAYILIĞA BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail lobisinden aldığı "cesaret madalyasını" iade etme cesaretini gösteremediğini söyleyen Öztrak, “Lobi madalyayı isteyince kof kabadayılığa başladı. Yazıklar olsun. Bari madalya senden istenmeden iade edebilme cesaretini gösterseydin" dedi. Öztrak, Türkiye'nin 10 Ağustos'da çok kritik bir seçime doğru gittiğini anımsatarak, "Statükonun adayı, iktidarda kaldığı 12 yıl boyunca her gün biraz daha otoriterleşerek, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik dengelerini tehdit eder hale geldi. Şimdi AK Parti statükosu ve onun lideri Erdoğan, güç ve yetkinin tek elde yoğunlaştığı bize has bir başkanlık sistemiyle, demokrasinin olmazsa olmazı olan denge-fren mekanizmalarını tamamen yok etmek ve diktatörlüğünü ilan etmek peşindedir. Bu yöndeki ihtiraslar artık gizlenememektedir. Bu muhterislerin derdi parlamenter demokrasiyi ve onun gazi Meclisini bitirmektir” açıklamalarında bulundu.

NE KADAR KORKTUĞU ORTAYA ÇIKIYOR

Öztrak, “Türkiye'yi ayrıştırarak kendine siyasi ikbal devşirmeye çalışan bu statükoya karşı milletçe bir ve beraber olmalı ve ona hak ettiği cevabı 10 Ağustos'ta vermeliyiz. Meclis'e gelen fezlekeleri Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde milletten saklamak için yapılanları görünce, statükonun ve onun adayının bundan ne kadar korktuğu ortaya çıkıyor. Erdoğan, sırtına yapışan bu kirli yükle istikrarın ve huzurun önündeki en büyük engeldir. Bu statüko liderinin mahcur ve mahzurlu halini 3 askerimizi şehit eden teröristlerin mensubiyetini itiraf edememesinde de gördük. Statükonun lideri, askerlerimizi şehit edenlerin pkk'lı olduğunu ağzına bile alamadı. Kendi Genelkurmay'ını tevil etmeye çalışarak, seçim öncesi kamuoyunun tepkisinden kaçınmaya çalışan aciz bir siyasetçi görüntüsü çizdi. İşte bu siyasetçi Cumhurbaşkanı olursa, kendine eş başkan olarak Abdullah Öcalan'ı getirecek diye boşuna demiyoruz" ifadelerini kullandı.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Dengir Mir Mehmet Fırat, İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay'ın da Başbakan Erdoğan'a eleştiriler yönelttiğini belirten Öztrak, “Bu eleştirilere kabine içinden de mahcup destekler geldi. Türkiye, gelecek 5 yılı iktidar savaşlarıyla, sistem tartışmalarıyla, iç gerilim ve çekişmelerle heba edecek imkan ve esnekliğe sahip değil. IMF'nin yayımladığı raporlar Türkiye ve Türkiye'ye benzer ekonomiler için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor” dedi.

Haber Merkezi