Kamera sistemiyle şikayetler yüzde 80 azaldı

S.S. 19 Nolu Serhad Birlik ETUS Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Hakan Giyik, yolcularının daha rahat ve huzurlu bir ortamda seyahat edebilmeleri için araçlarına k

GÜNDEM 1.08.2014 18:09:00 0
Kamera sistemiyle şikayetler yüzde 80 azaldı

YAKLAŞIK MALİYETİ 500 BİN TL

Serhad Birlik ETUS Başkanı Hakan Giyik, yolculardan gelen şikayetlerin önüne geçebilmek amacıyla 1 buçuk yıl önce kurulan kamera sistemi sayesinde araçlarda yolculara tacizde bulunan 4 şüpheliden 3'ünün kısa sürede yakalandığını söyledi. Giyik, yaklaşık bir buçuk yıl önce kamera sistemini araçlarına kurduklarını ve bu süreçte yolculardan gelen şikayet oranlarında hızla azalmalar yaşandığını belirterek, "Yaklaşık maliyeti 500 bin lira olan kamera sistemini bilindiği gibi şikayetlerin önüne geçebilmek için kurduk ve sistem çok da güzel işliyor” dedi.

DÖRT ŞÜPHELİDEN ÜÇÜ KISA SÜREDE YAKALANDI

Bir buçuk yıl önce uygulamaya konulan sistem sayesinde hız, yolcu, şoför konusunda tüm şikayetlerin yüzde 80 azaldığını kaydeden Giyik, “Üç dört tane taciz olayıyla da karşı karşıya kaldık. Emniyet mensupları şikayetlerden sonra gelip olaya karışanları tek tek görüntülerden çıkardı ve kimin olduğunu tespit etti. Dört şüpheliden üçü kısa sürede yakalandı. Diğeri de akabinde yakalandı. Mesai saatlerinden sonra, yani ofisten çıktıktan sonra tüm yönetici arkadaşlarımızın cep telefonlarında kamera sistemi kayıtlı ve takibimizi de 7/24 oradan yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi