Otogar'da "özel araç" krizi

Özel araçların şehirlerarası otobüslerin kullandığı peronlara girmesinin büyük sıkıntı yarattığını belirten Çerkezköy otobüs işletmecileri, bu sorunun bir an önce giderilmesi için b

GÜNDEM 1.08.2014 16:06:00 0
Otogar

BAŞKAN AKAY’DAN SORUNU ÇÖZÜMLEMESİNİ BEKLİYORUZ

Çerkezköy Şehirlerarsı Otobüs Terminali’nde faaliyet gösteren seyafat firmaları yetkilileri, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sorunu bir an önce çözümlemesini istedi. Terminalin yan taraflarında ve ön kısmında özel araçlar için park yeri olmasına rağmen, özel araçların otobüs peronlarının bulunduğu yerlere park ettiğine dikkat çeken yetkililer, “Bu durum trafiği büyük ölçüde engelliyor. Ayrıca otobüslerimiz, yoğunluk yaşanan günlerde peronlarından güçlükle çıkabiliyor. Bu nedenle Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın bu konuda gerekeni yaparak sorunu çözümlemesini bekliyoruz” diye konuştu.

SORUMLUSU KİM OLACAK

Çerkezköy’ün artık eski Çerkezköy olmadığına vurgu yapan seyahat firması yetkilileri, “Çerkeköy şu anda 150 bini aşan bir nüsufa sahip. Üstelik bir sanayi kentidir. Bu nedenle otobüs terminalimizin de bölgemizde örnek bir terminal olması gerekmektedir. Hiçbir yerde otobüslerin kalkış yaptığı peronların bulunduğu alana özel araçlar park etmiyor, edemiyor ve ettirilmiyor. Burada bir olumsuzluk yaşandığında kim sorumlu olacak” açıklamalarında bulundu.

24 SAAT NÖBET TUTULMALI

Çerkezköy Belediyesi’nin konuyla ilgili en kısa zamanda gerekli önlemleri alması gerektiğini dile getiren firma yetkilileri, “Şimdiden önlem alınmaz ise bir daha önüne zor geçilir. Otogar polisi de bu sıkıntının giderilmesini sağlayabilir. Fakat şu ana kadar polis debu yönde bir uygulama yapmadı. Ayrıca burada gece gündüz yani 24 saat nöbet tutacak en az üç kişi olması gerekmektedir. Gün içinde de otogar zabıtası otogarın dört bir yanını kontrol ederek üzerine düşen görevi yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haber / Seyit SÜREN