Akay: "14 bin kişi aynı sofrada buluştu"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl Ramazan ayı boyunca sürdürdükleri 'Kültür Gezileri'ne toplam 4000 kişinin katıldığını, on mahallede verdikle

GÜNDEM 31.07.2014 17:18:00 0
Akay:

KÜLTÜR GEZİLERİNE İLGİ GÖSTERİLMESİ BİZİ MUTLU ETTİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,belediye olarak ramazan ayı boyunca her gün aralıksız olarak İstanbul ve Edirne’ye düzenledikleri Kültür gezilerine vatandaşların büyük ilgisi nedeniyle taleplerin son zamanlarda artması nedeniylede mevcut otobüs seferlerine ilaveler yaparak vatandaşları mağdur etmediklerini de belirtti. Başkan Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Kültür gezileri bu yıl İstanbul ve Edirne illerimize yapıldı. Gezilerin başında İstanbul’a bir otobüs Edirne’ye de bir minibüs kaldırdık. Ancak ilerleyen günlerde talepler git gide artınca İstanbul’a iki otobüs Edirne’ye üç minibüs kaldırdık. Kültür gezilerine halkımızın ilgi göstermesi bizi çok mutlu etti” dedi.

KÜLTÜR GEZİLERİNE TOPLAM 4000 KİŞİ KATILDI

Başkan Vahap Akay, Ramazan ayı boyunca devam eden kültür gezilerine toplam 4000 kişinin katıldığınıda belirterek, “Öncelikle şunu da ifade etmek istiyorum Belediye olarak düzenlediğimiz kültür gezilerine Katkı sağlayan Metro ve Kale Seyahat Otobüs firmaları ve Kale Birlik Minibüsleri Kooperatifine de çok teşekkür ediyorum. Kültür gezilerimize  katkı sağlayan bu seyahat firmalarımızın yalnız araçlarının yakıtlarını karşıladık. Başka hiçbir ücret vermedik. Onlarında bu Kültür gezilerimize verdikleri destek ve katkı  ayni önemli bir katkı sağlamış olmaları da vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılandı. Kültür gezileri kapsamında Edirne’ye 2600 kişi İstanbul’a 2400 kişi olmak üzere toplamda 4000 kişi katıldı.Biz bu kadar talep olacağını hiç düşünmedik.İnşallah önümüzdeki yıl da bu gezilerimizi genişleterek eski başkentlerimizden tarih  her tarafı kokan Bursa ilimizi de ilave etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

İFTARLARINDA YOĞUN İLGİ GÖRMESİNDEN MUTLU OLDUK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl ramazan ayında ilk kez mahalle iftarları verdiklerini ve iftar programlarının tahminlerinin üzerinde ilgi görmesi nedeniyle mahallelerdeki verilen iftar programlarını arttırdıklarını söyledi. Başkan Akay, “Bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarlarında en az 5000 kişiye iftar vermeyi hedefledik. Ancak mahallelerde talepler artınca bazı mahallelerimizde 2 bazı mahallelerimizde üç yerde iftar programı düzenledik. Toplamda 10 mahallemizde verdiğimiz iftarlarda 14.000 kişi iftar programlarımıza katılmış olmasından da son derece mutlu olduk.Önümüzdeki yıl mahallelerimizde daha çok kişiye iftar vermeyi hedefliyoruz.Bu yıl iftar programlarında gördüğümüz bazı aksaklıkları önümüzdeki yıl yaşanmaması ve her kez ayni ayda  iftar açması için gereken yapılacak.Bu yılki iftar programında gördüğümüz ufak tefek aksaklıklar önümüzdeki yıl yaşanmayacak.Halkımızın göstermiş olduğu ilgi ve takdirlerine de layık olmayı sürdüreceğiz.Belediye olarak ilçemizin ve halkımızın sorunlarının çözümü içinde çalışmalarımızı hızlandırdık.Bu konuda da halkımızın bizlere verdiği desteklere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Seyit SÜREN