Tır Parkı onaylandı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde eski gümrük lojmanların bulunduğu alana yapılması planlanan 300 araçlık Tır parkı projesinin onaylandığını ifade etti. Vali

GÜNDEM 30.07.2014 18:40:00 0
Tır Parkı onaylandı

150 DÖNÜM YER TEMİN EDİLDİ

Yaklaşık 3 yıldır Tır parkı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ancak Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından projenin geçtiğimiz hafta onaylandığını ifade eden Vali Şahin, "Kapıkule gümrüğünden günde 800'e e yakın Tır, yurt dışına çıkmakta ya da yurt dışından gelmekte. Bu vesileyle bu Tır'ların bazen zaman doldurma yönünden, ana yol, duble yol boyunca park ettikler, bazı taksilerin de onların arkasında park ederek böylece uzun kuyruk oluşturdukları görülüyor. Bu kuyrukların aslında Kapıkule ile ilgili olmadığı halde trafik, can ve mal güvenliği açısından yolun daralmasına vesile olduğundan büyük tehlike oluşturuyor. Bununla ilgili 2-3 senedir bir Tır parkı çalışması yapılmış. 150 dönüm kadar yer temini sağlanmış. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geçtiğimiz hafta Tır parkı projesi onaylandı" dedi.

BÜYÜK BİR RAHATLAMA SAĞLAYACAK

Tır parkının yapılmasıyla birlikte sınır kapısında zaman zaman 20-25 kilometreye uzayan Tır kuyruklarının yaşanmayacağını anlatan Vali Şahin, "Tır parkının yürürlüğe girmesiyle yurt dışına çıkışta artık yol boyunca park ettiğini ve kuyruğu kesinlikle görmeyeceğiz. Yollar park için değil, seyrü sefer için olduğunu göstermiş olacağız. Bu da trafik yönünden büyük katkı olacak. Kapıkule gümrüğünde de büyük bir rahatlama sağlayacaktır. Gümrükle ilgili bir sıkıntı olmadığını ifade etmiştim. Ancak Tır'ların park etmesinden can ve mal güvenliği bu vesileyle kontrol altına alınmış olacak. Tır'ların parklara girmesiyle kuyruklar tarih olacak" diye konuştu.

10 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Vali Şahin, kuyrukta bekleyen Tır sürücülerinin kuyrukta günlük ihtiyacını karşılayamadıkları için yaşadığı sıkıntıların da Tır parkı sayesinde sona ereceğini belirterek, ihtiyaçları çok uygun bir fiyata gideceği tesislerin de parkın içerisinde yer alacağını sözlerine ekledi. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 300 araçlık Tır parkı projesinin yaklaşık 10 milyon liraya mal olması bekliyor. Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerindeki eski gümrük lojmanlarının bulunduğu 150 bönüm arazi üzerine yapılması planlanan Tır parkına sıra fişi alarak girecek Tır'lar yol kenarına beklemek yerine modern tesislerin bulunduğu parkta bekleyecek.

Haber Merkezi