Canlar Bayram namazını Ehl-i Beyt Dergahı'nda kıldı

Çerkezköy Ehli BeytDergahı, Ramazan Bayramı namazını yüzlerce kişi ile birlikte Ehl-i Beyt Dergahı'nda kıldı.

GÜNDEM 30.07.2014 18:22:00 0
Canlar Bayram namazını Ehl-i Beyt Dergahı

İSLAMİYET’LE ALAKALARI YOK

Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe tarafından kılınan bayram namazına her kesimden canlar katıldı. Bayram namazı öncesi yaptığı konuşmada Kuzey Irak’ta kendilerine Irak Şam İslam Devleti diyen terör örgütünün saldırılarına değinen Seyyid Sinan Boztepe, “IŞİD’in İslamiyet ile yakındna uzaktan alakası yoktur. Bunlar bir terör örgütüdür. Bunların tek amacı barış ve hoşgörü dini olan İslamiyet’e kara çalmaktır” diyerek cemaati uyardı.

 

 

RESUL-İ EKREM’İN TACI ABA HIRKA ŞAL BİZDEDİR

Alevi  Dedesi Seyyid Sinan Boztepe konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Benim bayram namazında giydiğim giysiye laf edenler oldu. Fakat bu giysi Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimiz ve diğer peygamberlerimizin giydiği dini bir elbisedir. Kimi sofu kimi hacı cümlemiz hakka duacı. Resul-i Ekrem’in tacı Aba Hırka Şal bizdedir.”

LOKMA DAĞITTI

Konuşmanın ardından Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe canlar ile birlikte bayram namazını kıldı. Bayram namazının ardından Alevisi, Sünnisi, Caferisi ve Bektaşisi ile birlikte bayram namazını kıldığı için duyduğu mutluluğu dile getiren Seyyid Sinan Boztepe, canlar ile Dergah önünde bayramlaşıp lokma dağıtarak herkese hayırlı, sağlıklı ve huzurlu bayramlar diledi.

Haber / Gökhan YILMAZ