Polisten itfaiyeli tombala operasyonu

Kapaklı'da yasa dışı tombala oynandığı tespit edilen bir iş yerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon film sahnelerini aratmadı.

GÜNDEM 26.07.2014 19:01:00 0
Polisten itfaiyeli tombala operasyonu

İlçede yasa dışı tombala oynatıldığı yönünde çok sayıda ihbar alan ve tespit edilen iş yerine son 25 günde toplam 15 kez baskın düzenleyen Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, son operasyonlarını İtfaiye Aracı ile gerçekleştirdi. Bahse konu işyeri girişinde 3 adet demir kapı bulunması nedeniyle tombala şebekesine suçüstü yapmakta güçlük çeken Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, çareyi işyerine itfaiye aracının merdiveni ile camdan girmekte buldu.

 

 

BU KEZ KAPANA KISILDILAR

İşyerine oyuncu olarak giren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’ne bağlı sivil polis, işyerinde tombala oyununn başlaması üzerine, ekiplere gizlice haber gönderdi. Haber gelmesi üzerine harekete geçen ekipler, Belediyeye ait itfaiye aracını işyerinin önüne yanaştırarak işyerinin penceresinden içeri girdi. Daha önceki baskınlarda camdan atlayarak kaçmayı başaran bazı oyuncular, bu kez adeta kapana kısıldı ve ceza yemekten kurtulamadı. Polisin bahse işyerine yaptığı baskınlarda bugüne kadar toplam 4 adet tombala makinesi ele geçirildi.

 

 

NEDEN KAPATILMIYOR?

Polis ekiplerinin 25 günde 15 operasyon yapması ve her birinin maliyeti bin 500 TL olan tombala makinelerine el koymasına rağmen, bashe konu işyerinde hala yasa dışı tombala oynatılmasına tepki gösteren Kapaklı halkı, bahse konu işyerinin neden hala kapatılmadığını merak ettiklerini söyledi. Celal K. adlı kişinin işletmeciliğini yaptığı işyerine yaılan son baskında yaklaşık 80 oyuncunun her birine 189’ar TL para cezası kesildi. Son baskında 1’i misafir 3’ü ise çalışan olmak üzere toplam 4 kadın da diğer işyeri çalışanları ile birlikte ifadeleri alınmak üzere Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getririldi. Şahıslar ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Haber Ahmet KARDEŞ