Sahte emlakçılara dikkat çekti

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, yaz aylarının gelmesi ile birlikte gayrimenkul almak ve daire kiralamak isteyenlerin arttığını buna bağlı olarak da kendini emlakçı

GÜNDEM 24.07.2014 19:17:00 0
Sahte emlakçılara dikkat çekti

“DAHA ÖNCEDEN ARAŞTIRSINLAR”

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker yaptığı açıklamada, vatandaşları sahte emlakçılara karşı uyardı. Vatandaşların ev almak ya da kiralamak için biriktirdikleri paraları kaptırabileceklerini dile getiren Çeker, "Ayakçı olarak tabir ettiğimiz yani aslında emlakçı olmayan, emlakçıların bulunduğu sokaklarda gezerek vatandaşları takip eden kişilerin sayısı bugünlerde arttı. Bu kişiler size ev gösterir, sizden kaparo alır ve daha sonra kayıplara karışır. Kimileri daha ileri giderek bir aylık kirayı bile alabiliyor. Bu sokakta gezen insanlara asla inanılmamalı. Bu kişiler sahte belgelerle ellerinde arsa varmış, gayrimenkul varmış gibi gösteriyor. Vatandaşların yıllarca biriktirdiği paralar havaya uçabilir. Aynı zamanda tüm emlakçıları da töhmet altında bırakıyorlar. Vatandaşlarımızı konu ile ilgili uyarmak bizim görevimiz. Vatandaşlarımız sahte emlakçılara karşı çok dikkatli olsunlar. Ev alacakları, kiralayacakları kişileri mutlaka önceden çok iyi araştırsınlar" diye konuştu.

“HEP GÜLDÜRMÜŞTÜR”

Eylül ayı gibi üniversite öğrencilerin memleketlerinden Edirne'ye gelmesi ile birlikte Edirne’de emlak sektörünün daha da yoğunlaşacağının altını çizen Çeker, "Öğrenci yurtlarının yetersizliği nedeni ile Eylül ayı gibi şehrimize gelen üniversite öğrencileri ev kiralama telaşına düşecekler. Öğrenciler daha çok rahat edebilecekleri 1+1 ve 2+1 evleri tercih ediyorlar. Ayrıca bazı durumu iyi olan öğrencilerin aileleri ise kira vermek yerine ev satın alıyor. Bunun nedeni gayrimenkul zarar etmeyen bir sektördür ve bugüne kadar yatırımcılarının yüzünü hep güldürmüştür" dedi.

Haber Merkezi