Lozan Tekirdağ'da törenle kutlandı

Lozan Barış Antlaşması'nın 91. Yıldönümü Tekirdağ'da, Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

GÜNDEM 24.07.2014 18:55:00 0
Lozan Tekirdağ

LOZAN, KURTULUŞ MÜCADELESİNİN DAYANAĞIDIR

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törende Eğitim-İş adına Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve Türk bayrağı açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programda, Eğitim-İş adına Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemini anlatan Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, antlaşmanın Türk ulusunun kurtuluş mücadelesinin dayanağı olduğunu dile getirdi.

LOZAN’A GİDİLİRKEN HİSSEDİLEN DUYGULARLA ÜLKEMİZ YÖNETİLMELİDİR

Lozan Barış Antlaşması’nın diplomatik bir zafer olduğunu belirten Eren, "Lozan Barış Anlaşması Türk ulusunun kurtuluş mücadelesinin simgesi ve diplomatik zaferidir. Bu zaferle tüm dünyaya ulusal bağımsızlığımız kabul ettirilmiştir. Antlaşma, savaş tarihimize onurlu bir zafer olarak geçmiştir. Cumhuriyete sahip çıkanlar bugün de ülkemiz üzerinde yapılan planlara karşı gelmelidir. Lozan’da alınan kararlardan vazgeçilmemeli, Lozan’a gidilirken hissedilen duygularla ülkemiz yönetilmelidir. Lozan’ın ülkemize kazandırdıklarının koruyucusu olacağız" dedi.

Haber Merkezi