Cesur:" Basın kuruluşları, demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır"

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur Tekirdağ'da görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

GÜNDEM 23.07.2014 14:28:00 0
Cesur:

“EN GÜÇLÜ ARAÇ BASINDIR”

Cesur”  Basın mensuplarının özgürce haber yapmalarının önündeki engelleri kaldıran, kamuoyunun haber alma özgürlüğünün de önünü açan, basında sansür uygulamasının kaldırılışının 106ncı yıldönümündeyiz. Basın kuruluşları, kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncülerini özgürce ifade etmesi adına demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan basın kuruluşları, toplumsal sorunları ve görüşleri dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev edinen, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Halkın sesini duyuran, toplumsal konuları özgürce dile getiren en güçlü araç,yine basındır” diye konuştu.

“ÖNEMLİ GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR”

24 Temmuz 1908 yılında basının üzerinden kaldırılan sansür ile ülkemiz kendi düşünce ve sorunlarını daha rahat dile getirerek, topluma gerçekleri tüm açıklığıyla sunmaya başlamıştır. Doğru bir şekilde ulaştırılan tüm düşünce ve görüşler ülkenin geleceği ve demokrasinin sağlanması açısından önemlidir. Ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde yapılan hizmetleri halka yansıtan basın mensuplarımız gece gündüz çalışarak görevlerini doğru şekilde yerine getirmektedir. Basın mensupları yöneticiler ve halk arasında tüm gerçekliği ile iletişimi sağlayan en önemli araçtır. Basınımıza düşen en büyük ödevlerden birisi de, içinde yaşadığı toplumun milli, ahlâki ve insani değerlerine saygılı olmak, vatanın bölünmez bütünlüğüne bağlı olmaktır. Bu önemli görevi gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman büyük bir özveri ile çalışan değerli basın mensuplarımızı takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan basın, toplumsal sorunları dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirmektedir” açıklamasında bulundu.

BAYRAMI KUTLADI

Türk Basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz tarihinin son derece önemli olduğunu kaydeden Cesur”  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,“Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”diyerek basının önemine ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğa işaret etmişlerdir. Türk Basınında sansürün kaldırılışının 106ncı yıldönümünde; yaşanan zorluklara rağmen, toplumun bilgilendirilmesi gibi önemli bir misyonu görev edinen, yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ile ajansların temsilciliğini yapan tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını”en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi. 

 

Haber Merkezi