Dershaneler televizyonu tercih etmiyor

Medya Takip Merkezi'nin 1 Haziran - 17 Temmuz 2014 tarihleri arasında yazılı basında yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

GÜNDEM 20.07.2014 16:55:00 0
Dershaneler televizyonu tercih etmiyor

EN ÇOK FEM’İN HABERİ ÇIKMIŞ

Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre Fem Dershaneleri , gazete ve dergilerde 195 habere konu olarak en çok haber olan dershane oldu. Anafen Dershanesi ise 1 Haziran – 17 Temmuz tarih aralığında 154 adet haber ile en çok haber olan dershaneler sıralamasında ikinci sıraya yerleşti. Anafen Dershanesi’ni Uğur ve Final Dershanesi takip etti. Medya Takip Merkezi en çok ilan veren dershaneleri de araştırmasında ortaya koydu. Buna göre; Fem Dershaneleri, 128 adet ilan ile hedef kitlesine ulaşma yoluna gitti. Uğur Dershanesi ve Final Dershanesi ise, 112’şer ilan ile en çok ilan veren dershaneler sıralamasında ikinciliği paylaştı. Anafen Dershanesi ve Körfez Dershaneleri ise listenin devamını oluşturan dershaneler oldular.

GÖRSEL BASINDA REKLAM DÖNDÜRMÜYORLAR

MTM’nin görsel basında en çok haber olan dershaneleri de incelediği araştırmasına göre; Fem Dershaneleri 153 haber ile 7 saati aşkın süreyle ekranlarda görüldü. Anafen Dershanesi ise 83 haber ile ortalama 3.5 saat süreyle televizyona konuk olarak, en çok haber olan dershaneler sıralamasında ikinci oldu. Anafen Dershanesi’ni Körfez Dershaneleri ve Özel Maltepe Dersaneleri takip etti. Görsel basında özel dershanelerin reklamlarının yer almaması ise araştırmanın ilgi çeken noktalarından biri olarak görüldü.

Haber Merkezi