Pınarça'da sular çamur akıyor

Kapaklı'nın yeni mahallelerinden biri olan Pınarça'da vatandaşlar yaklaşık iki aydır çeşmelerden çamur akmasına tepki gösterdiler.

GÜNDEM 20.07.2014 16:37:00 0
Pınarça

TEMİZ AKAN SU DA TORTULAŞIYOR

Pınarça mahallesi sakinleri suların gün içinde en az üç dört saat çamur aktığını belirtti. Pınarça Mahallesi sakinlerinden Mümin Tuncer konu ile ilgili şunları söyledi: “Pınarça Mahallemizde yaklaşık iki aydır çeşmelerden akan su çamur şeklinde akıyor. Suların hergün en az üç dört saat çamur şeklinde akması nedeniyle suyu hiçbir şekilde kullanamıyoruz. Berraklaşarak aktığı zamanlarda ise kaplara doldurduğumuz sularımız bir süre sonra tortulaşmaya başlıyor. Ha çamur akmış ha berrak hiç fark etmiyor” dedi.

HASTALIKLAR AN MESELESİDİR

Pınarça Mahallesi sakinlerinden Tuncer, “Mahallemizde sudan gelecek olası bir hastalık an meselesidir. Bu konuda yetkililer ve belediye gerekeni yapmalıdır. Yoksa yarın bu sudan birçok vatandaş hastalanabilir, ya da ölebilir. O zaman kim bunun sorumlusu olacak. Bölgenin en kaliteli suyuna sahip olan Pınarça suyu Büyükşehir yasası ile Kapaklı ilçemize bağlandıktan sonra içilemez duruma geldi. Bu durum bizleri çok üzüyor” açıklamalarında bulundu.

YETKİLİLER GELSİN GÖRSÜN

Pınarça Mahallesi’nde artık birçok vatandaşın suyu damacana ile satın alarak içmeye başladığına dikkat çeken Tuncer, “Elimizi yüzümüzü bile satın aldığımız su ile yıkar olduk. Yetkililer bu durumu gelip yerinde de görebilir ve ona göre gerekeni de yapabilirler. Mahalle sakinleri olarak temennimiz bu sorunun acilen çözümlenmesidir” ifadelerini kullandı.

Haber / Seyit Süren