Akay, "Su fiyatları sıkıntı yarattı"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sular İdaresi Başkanlığı TESKİ'nin bir süre önce su fiyatlarına yapmış olduğu zamanın çok olduğunu ve bu yönde vatandaşlardan büyük tepkiler geldi

GÜNDEM 17.07.2014 14:27:00 0
 Akay,

“ ZAMI VATANDAŞA ANLATAMIYORUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay TESKİ’nin Tekirdağ il genelinde su fiyatlarına yapmış olduğu  zammı ve kullanım miktarına göre de artış yapmış olmasına Çerkezköy’de her gün binlerce vatandaş tarafından tepkiler gösterildiğini ve bu durumun düzeltilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Halim Orta İle önceki gün Tekirdağ’da makamlarında birer görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Vahap Akay “ Yapılan su zammını vatandaşlarımıza anlatamıyoruz. Su meselesi büyük sıkıntı yarattı. Ben önceki gün Tekirdağ’a giderek Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Halim Orta ile konuyu görüştüm” dedi.

“KULLANILAN MİKTARLAR ARASINDA DA UÇURUMLAR VAR”

Başkan Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yeni su fiyatı uygulamasındaki su kullanım miktarları arasında da fiyat bakımından uçurumlar olduğunu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Akay “ Su fiyatlarında ve kullanım miktarlarındaki ücret uçurumlarının bir an önce giderilmesi ve makul seviyeye çekilmesi için TESKİ’nin bu konu da bir an önce toplanmasını istedim. Ayrıca su da birde akıllı saat uygulamasında da kart kullanımı yani dolumu ile ilgili sıkıntı var. Bu zammı vatandaşlara anlatmamızın şansı yok. Özellikle ilçemiz bir sanayi kenti olması nedeniylede asgari ücretle çalışanların yoğun olduğu bir yer ve bunda göz önüne alınmalı. Çorlu ve diğer ilçelerde de bu konuda sıkıntı olduğunu duydum.”diye konuştu.

“VATANDAŞA ANLATMA ŞANSIMIZ YOK”

Su fiyatlarına yapılan zam oranını ve su kullanım oranındaki artışları vatandaşlara anlatma şanslarının olmadığını da vurgulayan Başkan Vahap Akay, “Gerçekten suya yapılan zamdan sonra büyük sıkıntı çekmeye başladık. Bu güne kadar suda ton hesabı yapılıyordu. Siz bunu birden metre küpe çevirip hem de şu metre küpe  kadar bu fiyat, daha sonra şu fiyat ve daha çok kullanıldığında da bu fiyat denmesi inanın ilçemizde büyük sıkıntı yarattı. Daha önce ton olarak hesaplanarak alınan su parası yeni tarifeye göre metre küpe çevrilmesi de bence anlamsız. Bu sıkıntının ortadan kalması ve fiyatların ve kullanım miktarlarının yeniden acilen gözden geçirilerek TESKİ’nin 6 Kasım’dan önce toplanarak yeniden fiyatları belirlemesi hayırlı olacaktır” dedi.

Haber/Seyit SÜREN