Mandalı: Sorumluluklarımız daha da arttı

Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı, bu yıl Trakyum Et Lokantası'nda gerçekleştirildi. İftar programında yaklaşık 500 kişi birlikte oruç açtı.

GÜNDEM 17.07.2014 14:09:00 0
Mandalı: Sorumluluklarımız daha da arttı

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı Belediyesi tarafından Trakyum Et Lokantası’nda verilen iftar yemeğine Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve eşi Hakim Özgür Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Garnizon Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu ve eşi Serpil Kaanoğlu, Kapaklı İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Bölükbaşı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Yavaş, Halil İbrahim Erkan, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmi Özkal, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Sami İkizler, Mahir Aras, Bülent Ereş, Ersin Yavuz, Turan Çakan, Bakser Öztürk, Erol Özkan, Ender Dubaz, Sevgi Aksoy ve Salih Bezgin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan ve Serdar Ümit Öncel, İnönü Mahallesi Muhtarı Sabahattin Mandalı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç, Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ve eşi Sabret Arıcı ile yaklaşık 50 kişilik davetli grubu katıldı.

 

 

KAPAKLI KENDİNİ GELİŞTİRDİ

İftar programı Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş’ın duasıyla başladı. Oruçların açılması ve yemeklerin yenmesinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. Gördüğü manzara karşısında göğsünün kabardığını dile getiren İrfan Mandalı, “Kapaklı’nın tarihi gelişim sürecinden bahsederek, “Kapaklı, Lüleburgaz’a bağlı Büyükkarıştıran ile aynı tarihte belde oldu. Fakat Büyükkarıştıran hep yerinde saydı. Büyükkarıştıran’ın nüfusu bugün 7 bin civarındadır. Kapaklı’nın nüfusu ise 100 bini aşmıştır. Bu tablo da Kapaklı’nın kendini nasıl geliştirdiğini ortaya koymaktadır” dedi.  

 

 

KÖYLERİMİZ, BİZDEN BÜYÜK HİZMETLER BEKLİYOR

Sonrasında ilçe olan Kapaklı’nın önünün daha da açıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “O süreçte arkamızda dim dik durarak Kapaklı’nın ilçe olmasında eneği geçen tüm siyasi parti temsilcilerimize ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü borç biliyorum” dedi. Böylece 3 bin 500 hektar olan coğrafi alanın 20 bin hektarın üzerine çıktığını kaydeden Başkan Mandalı, “Coğrafi sınırlarımızın büyümesiyle birlikte sorumluluklarımız da gittikçe arttı. Büyükşehir Yasası ile bize bağlanan köylerimiz, bizden büyük hizmetler bekliyor. Büyükşehir ile birlikte bu hizmetleri en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.  

 

 

BÜYÜKYONCALI DA KAPAKLI’YA BAĞLANMAK İSTİYOR

27 Temmuz’da Saray’a bağlı Büyükyoncalı Mahallesi’nde referandum yapılacağını dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Eğer referandum sonucunda en az yüzde 51 oranında ‘Evet’ oyu çıkarsa Büyükyoncalı da Kapaklı’ya bağlanacak. Bu sayede coğrafi alanımızla birlikte sorumluluklarımız da daha da artacak. Fakat Kapaklı Belediyesi olarak, Devlet erkani ile el ele verip tüm zorlukların üstesinden gelerek, halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmasının sonunda Ramazan Ayı’nın başta Kapaklı olmak üzere tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını temenni eden Başkan Mandalı, küslerin de Ramazan Ayı hürmetine barışmalarını temenni etti.  

 

 

ARANIZDA OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ardından konuşan İlçe Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ise “Böylesine güzel bir iftar programında aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan-ı Şerif, Millet olarak iftihar ettiğimiz hasletlerimizin en belirgin şekilde ortaya çıktığı, deyim yerindeyse etin kemiğe büründüğü mübarek bir ayımızdır. Bu vesile ile, iftar programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ramazan Ayı’nın da tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.  

Haber / Ahmet KARDEŞ