Başbakan Erdoğan bugün Tekirdağ'a geliyor

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan REcep Tayyip Erdoğan'ın bugün Tekidağ Valiliği önünde halka hitap edeceğini kaydetti.

GÜNDEM 16.07.2014 15:15:00 0
Başbakan Erdoğan bugün Tekirdağ

150 YIL SONRA YENİLENDİ

Tekirdağ'ın 40 yıl sonra demiryolu hattına bağlanan tek il olduğunu söyleyen İhsan Şener, "Demiryolu Tekirdağ'ı ulaşım ve ticaret şehrine dönüştürecek. Demiryolu ile Tekirdağ limanını uluslararası bir ağa bağladık. Böylece Demiryolu bağlantısıyla Tekirdağ Limanı’nı bir iç liman olmaktan çıkıp, bir Avrupa limanı, uluslararası bir liman ve bu sayede Tekirdağ’ı ülkemizin saygın liman şehirlerinden birisi haline gelmesi sağlandı. Marmarayla, Tekirdağ'ı 12 bin kilometrelik demiryolu hattına bağlayarak ülkenin her köşesine ulaşım sağlandı. 2 yıl sonra yük trenleri gündüz Tekirdağ-Muratlı hattından Derince ve Bandırma limanlarına ulaşarak Avrupa bağlantısını sağlayacak, gece saatlerinde ise Marmaray’dan geçecek. Ayrıca, 150 yıl sonra Rumeli demiryolunun Tekirdağ kısmı yenilendi. Tarihi istasyonlar restore edildi" dedi.

HAYVANCILIK DESTEĞİ 47 KAT ARTTIRILDI

Demiryolu hattının yanında karayolu alanında da tarihi yatırımların yapıldığını kaydden Şener, "2002 yılına kadar 72 kilometre olan bölünmüş yol ağı 4 kat artarak 296 kilometreye, Karayolu ağı ise 639 kilometreye ulaştı. Ayrıca Köydes kapsamında yolu, suyu olmayan yerleşim yeri kalmadı. Köylerimize 812,5 kilometre asfalt 121 kilometre stabilize ve 252 bin metre kare de parke yol yaptık. 12 yılda üreticimize de 1 milyar 600 milyon TL tarımsal destek verildi. Havza bazlı destek ödemesini başlatarak prim desteği verilen ürün miktarını 4'ten 17'ye çıkardık. Tarımsal destek ödemeleri 47 milyon TL iken 226 milyon TL oldu. Hayvancılığa desteği son 12 yılda tam 47 kat arttırarak 11 milyon TL’den 546 milyon TL’ye çıkardık” diye konuştu.

2050 YILINA KADAR İÇME SUYU SORUNU YAŞANMAYACAK

Ergene havzasının kurtarılması için ayrıca çalışma başlatıldığını anımsatan İhsan Şener, "Tekirdağ'ın da içinde bulunduğu Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) ile Trakya'da atıksu arıtımından ağaçlandırmaya, sulamadan içmesuyu teminine, dere ıslahından taşkın erken uyarı sistemine kadar pek çok alanda çalışma yapılıyor ve proje kapsamında Trakya'ya 10 milyar TL yatırım yapılıyor. Ergene havzası kurtulacak. Yapımı süren Naip köyü barajıyla Tekirdağ'ın içme ve kullanma suyu karşılanacak. Yine yapılan atık su arıtma tesisleri ile 2050 yılına kadar içme suyu sorunu yaşanmayacak" dedi.

TEKİRDAĞ ÜNİVERSİTE İLE AK PARTİ DÖNEMİNDE TANIŞTI

Tekirdağ’ın 2007 yılında doğalgaz ile tanıştığını söyleyen Şener, “Tekirdağ'a Üniversite AK Parti hükümeti tarafından kuruldu. 2006 yılında kurulan Namık Kemal Üniversitesi bir tıp fakültesi de olmak üzere, 8 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksek okul ve 3 enstitü ile 23 binden fazla öğrenciye sahip. Orta öğretimde kaliteyi arttırmak için 2 bin 329 derslik inşa edildi. Ücretsiz kitapların yanında şimdide Fatih projesi ile tablet bilgisayarda eğitim imkanı çocuklarımıza sunuldu. Sağlık alanında birçok hastane yapıldı. Şimdi ise 480 yataklı şehir hastanesi yapılacak. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 7 bin 712 kişiye yardım, eşi vefat eden bin 414 kadına maaş,  yoksul 27 bin 299 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 10 bin 149 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı. Tekirdağ'a daha önce örneği olmayan ambalaj atık toplama, ayırma, geri dönüşüm, geri kazanım tesisleri kuruluyor. Ülkemizin geleceği olan gençlerimize yatırım yaptık. Tekirdağ'da açılan onlarca spor tesisi ile 2002 yılında 4 bin 574 olan sporcu sayısı artarak 23 bin 539'a ulaştı. Toki öncülüğünde 5 bin 386 konut kazandırıldı. Yüzlerce proje AK Parti hükümetleri döneminde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşti" dedi.

TÜRKİYE DERİN UYKUDAN UYANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı hizmet ve yatırımlarla Tekirdağ'a çağ atlattığını ifade eden Şener, "12 yılda Türkiye'de, Tekirdağ'da yapılan hizmetler ortada. 10 Ağustos'ta milletimiz, Türkiye'yi, Dünya devleti yapan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecektir. Yeni Türkiye'nin inşasın da Başbakanımız, yeni Türkiye'nin lideri olarak Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde icraatlarına devam edecektir. 10 Ağustos seçimi, Türkiye'nin gelecek hedeflerinin de seçimidir. 12 yıllık süreçte Başbakanımız Türkiye'yi derin uykusundan uyandırmış, güçlü ülke olma yolunda milletimizin desteğiyle hızlı adımlarla ilerlemektedir" açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi