Çakan'a yeni makam aracı

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, yeni aracını, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın elinden teslim aldı.

GÜNDEM 16.07.2014 15:02:00 0
Çakan

ENGELLİLERE EN ÇOK SAHİP ÇIKAN BELEDİYE KAPAKLI BELEDİYESİ

Yeni araç için Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “İnternette yaptığım araştırma neticesinde Türkiye’de en çok engelli aracı Kapaklı’da verilmiş. Bu da ülke genelinde engellilere en çok sahip çıkan belediyenin Kapaklı Belediyesi olduğunu gösteriyor. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya sonsuz teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

ENGELLİLERİMİZ DIŞARI ÇIKMAYA BAŞLADI

Kapaklı sınırları içinde ikamet eden çok sayıda engelli bireyin olduğuna dikkat çeken TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, “Önceleri, engelli arkadaşlarımız, evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Fakat özellikle son yıllarda gerek kaldırım ve yolalrda, gerek kamu binaları girişinde gerekse hediye edilen tekerlekli sandalyelerle engellilerimiz dışarı çıkmaya başladı. Artık birlikte sokaklarda rahatça dolaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

DERNEĞİN MASRAFLARINI BİZ KARŞILIYORUZ

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi yönetiminin mevcut binayla ilgili herhangi bir giderinin olmadığını anımsatan Başkan Mandalı, “Derneğimizin tüm masraflarını belediye olarak biz karşılıyoruz. Her ay yaklaşık 2 bin TL derneğimize yardımda bulunuyoruz. Fakat önemli olan derneklerin kendi özbenliğini bulması, üyelerin derneklerine sahip çıkmasıdır. Temsili bir rakam da olsa tüm üyelerin derneğe aidat vererek sahip çıkması gerekiyor” dedi.

YAŞAM EVİ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Atatürk Mahallesi Hacılar Çeşmesi mevkiinde yeni bir park alanı oluşturulacağını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu parkımızın engellilere uyumlu bir şekilde yapılması için gerekli talimatları verdim. Buraya yakın bir alanda belediyenin yaklaşık 700 metrekarelik bir arsası var. Bu arsaya da daha önce de söz verdiğimiz gibi bir Yaşam Evi inşa etmeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ