Hurdacılar sınır kapısını kapadı

Bulgaristan'da hurdacılık yapan firmalar, Bulgar hükümetinin sektörle alakalı yaptığı mevzuat düzenlemelerini protesto etti. Hurdacılar, kamyonlarını karayoluna çapraz çekerek sınır kapısında giriÅ

GÜNDEM 15.07.2014 15:57:00 0
Hurdacılar sınır kapısını kapadı

KORNALARA BASARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen eyleme Bulgaristan’da yaşayan ve hurda ticareti yapan firmalar katıldı. Hurdacılar, yaklaşık 100 kadar kamyon, TIR ve diğer araçlarıyla yolu kapatarak dün gece başlayan eylemlerini bugün itibariyle de sürdürdü. Eylem nedeniyle Avrupa'dan tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelmek isteyen gurbetçiler, Bulgar gümrüğünde uzun kuyruklar oluşturunca, beklemekten sıkılan sürücüler zaman zaman kornalarına basarak tepki gösterdi.

SORUN YAŞAMAKTAN BIKTIK

Almanya’da yaşayan ve memleketi Bursa’ya gitmeye çalışan Sabri Uzunlar, bu sabah Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’na yaklaşık 2 km kala Bulgar polisler tarafından durdurulduklarını anlatarak, "Bulgar polisi tarafından aracımız durduruldu ve bize Hamzabeyli Sınır Kapısı’na yönelmemizi söyledi. Sebebini sorduğumuzda ise Bulgar hurdacıların sınır kapısında eylem yaptığını bu nedenle uzun kuyruklar oluştuğunu belirtti. Bizde diğer gurbetçi aileler ile birlikte buradan ayrılarak Hamzabeyli Sınır Kapısı’na doğru yola çıktık. Türkiye’ye her izne gelişimizde bir sorun yaşamaktan bıktık. Bu sefer de hurdacıların eylemine takıldık" dedi. Bulgar hurdacılar tarafından Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen eylemin tüm gün devam edeceği belirtildi.

İHA