Ergene değerlenrime toplantısı yapıldı

Meriç-Ergene Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı, Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı'nın açılış konuşması ile başladı.

GÜNDEM 15.07.2014 15:56:00 0
Ergene değerlenrime toplantısı yapıldı

SUNUMLAR YAPILDI

Açılış konuşmasının ardından Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yakup Karaaslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki ve Değerlendirme ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Kemal Dağ,  Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Tamer Kimençe, Ergene Derin Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan tarafından Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında birer sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK

Sunumlardan sonra genel bir değerlendirme yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Orman Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Lütfü Akça, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında epey bir yol kat ettiklerini belirterek, önümüzdeki birkaç yıl içinde Meriç ve Ergene Havzaları’nın eskisi gibi tertemiz akması için çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini kaydetti. Toplantı Meriç-Ergene Havzası Yönetim heyeti seçimi ile sona erdi.

Haber Merkezi