Logo yarışması ödülünü Ziçev'e bağışladı

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi logosunu belirlemek amacıyla açtığı kurumsal logo yarışmasında birinci olan Erkan Ural kazandığı ödülü Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve K

GÜNDEM 14.07.2014 14:55:00 0
Logo yarışması ödülünü Ziçev

LOGOYU ANLATTI

Süleymanpaşa Belediyesi’nin logosunun belirlenmesi için açılan yarışmada birincilik ödülü olarak 15 bin Tl kazanan Erkan Ural, ödülü ZİÇEV'e bağışlayarak duyarlılığını gösterdi. Süleymanpaşa Belediyesi’nde düzenlenen ödül töreninde kurumsal logo yarışması Jüri Başkanı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Cemalettin Yıldız hazırladığı sunum ile Süleymanpaşa Belediyesi’nin logosunu seçme kriterlerini açıkladı. Yıldız modern bir logo seçtiklerini belirttiği konuşmasında “Logo yarışması öncesi Tekirdağ Belediyesi’nin, Tekirdağ’daki kurumların, diğer ilçelerin, çevre il ve ilçe belediyeler ile kurumların logolarının hepsinin taramasını yaptık. Ortak nokta neredeyse hepsinde şehrin özelliğini yansıtan ayçiçeği, üzüm, deniz gibi şeylerdi. Ancak bu logolarda ismi çıkardığınızda hepsi birbirine benziyordu. Süleymanpaşa Belediyesi için modern bir logo seçmek istedik. Logomuzda ismi çıkarsanız da şekil ve renk olarak aklınızda kalacak.” İfadelerini kullandı. 

ÖDÜL VERİLDİ

Süleymanpaşa Belediyesi Kurumsal Logo Yarışması birincilik ödülünü kazanan Erkan Ural ise yarışmayı kazanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek yaptığı açıklamada; “Süleymanpaşa Belediyesi’ne kalıcı bir logo tasarımı yapıp birinci seçilmemden dolayı çok mutluyum. Bu noktada benim için para ödülünden çok belediyemizin logosunun benim tarafımdan tasarlanmış olmasının gururu çok daha önemli. Ben Süleymanpaşa Belediyesi’nin birincilik ödülü olarak bana verdiği 15 bin TL para ödülünü Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na (ZİÇEV) bağışlıyorum.” dedi.

Erkan Ural’ın birincilik ödülünü ZİÇEV’E bağışlayarak yaptığı anlamlı davranıştan dolayı kutlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Erkan’ı Süleymanpaşa Belediyesi kadrosuna dahil edeceğini belirtti. Ödül törenine Süleymanpaşa Belediyesi’ni ziyaret için gelen AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Domaç ve İbrahim Yiğit de katılırken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın logo yarışması birincisi Erkan Ural’a plaket vermesi ile tören sona erdi. 

Haber/Seyit SÜREN