Doğansporlu'lar iftarda buluşacak

Çerkezköy'ün 1968-1985 yılları arasında isminden en çok söz ettiren amatör kulüplerinden biri olan ve her gencin formasını giymek için can attığı Doğanspor'da uzun yıllar yöneticilik

GÜNDEM 13.07.2014 17:24:00 0
Doğansporlu

Çerkezköy’de bir döneme damga vuran Doğanspor Kulübü kurucuları, yöneticileri ve futbolcuları 16 Temmuz’da Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu’nda verilecek olan iftar yemeğinde buluşacak.

BÜYÜK YILDIZLAR YETİŞTİRDİ

Çerkezköy’de 1968 yılında bir grup futbol sevdalısı gencin harçlıklarıyla kurduğu Doğanspor kısa zaman içinde ilçede gençlerin en gözde futbol kulübü oldu. Çerkezköylü futbol aşığı gençler, Doğanspor’un formasını giyerek yeşil sahalarda yer almak için kıyasıya mücedele ediyordu. Döneminde, Çerkezköy’ün ve bölgenin en önde gelen kulübü Doğanspor, kurulduğu 1968 yılından kapandığı yıla kadar Türk Futboluna önemli katkılar yaparak büyük yıldızlar da yetiştiren bir kulüp oldu.

İFTAR PROGRAMINI KULÜBÜN KURUCULARI ORGANİZE EDİYOR

Doğanspor’da yöneticilik yapan ve futbol oynayanlardan bir grup önceki gün bir araya gelerek eski günleri birlikte yad etmek için iftarda buluşma kararı aldı. Doğanspor Kurucusu ve başkanlığını yapan Aysal Güven başta olmak üzere, Mustafa Azcan, Fikri Güven, Kazım Asbaş, Kemal Sağır, Sezai Şenol, Recep Şahin ve Türk Futboluna çeşitli kulüplerde top oynayarak hizmet eden Çerkezköy’ün gururu Milli futbolcularımızdan Oğuz Güven de iftarda hazır bulunacak. Doğanspor’da yöneticilik yapmış ya da futbol oynamış olanlar, yaklaşık 600 Doğansporlu ile birlikte 16 Temmuz’da Çelebi Öğrenci Yurdu Bahçesinde iftarda buluşacak. Doğansporlu’lar, hayatta olan tüm Doğansporlu’lara ulaşmaya çalıştıklarını ve yüzde doksanına da ulaştıklarını belirttiler.

 ÜNLÜ MİLLİ FUTBOLCU SEFA ARAF DA İFTARA KATILACAK

Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmiş ve Milli Takımda da forma giyen Oğuz Güven ile birlikte aynı takımda top koşturan ve futbol yaşamını noktaladıktan sonra bir süre antrenörlük yapan ve antrenörlük yaptığı yıllarda Çerkezköylü’lerin gönlünde taht kuran Edirneli Sefa Araf’ın da özel konuk olarak 16 Temmuz’da Doğansporluların iftar buluşmasında hazır bulunacağı belirtildi. Doğansporluları iftar programında buluşturacak olan eski Doğanspor sevdalıları kendilerine ulaşamamış oldukları tüm Doğansporlu’ları da iftara beklediklerini belirttiler.

Haber / Seyit SÜREN