Koltuk yine boş kaldı

Birçok il ve ilçede revizyona giden AK Parti Genel Merkezi, Tekirdağ'da Çerkezköy, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı dışındaki 7 ilçede de yeniden yapılanmaya gitti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da y

GÜNDEM 13.07.2014 17:08:00 0
Koltuk yine boş kaldı

Tekirdağ'da AK Parti'nin Süleymanpaşa, Çorlu, Ergene, Marmara Ereğlisi, Saray ve Şarköy ilçe başkanları belli olurken, Kapaklı İlçe Başkanı’nın hala atanmamış olması kafalarda soru işaretlerinin belirmesine neden oldu.

7 İLÇEDEN 6’SINA ATAMA YAPILDI

Bilindiği üzere AK Parti Genel Merkezi, ülke genelinde birçok il ve ilçede yeniden yapılanmaya gitti. Bu kapsamda Tekirdağ'da Ahmet Kambur’un yerine Ahmet Akçay İl Başkanlığı’na atanırken, 7 ilçede de ilçe başkanları görevden alındı. Geçtiğimiz gün İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nda yapılan toplantı sonrası 7 ilçe başkanlığından 6’sının belirlendiği açıklandı. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Süleymanpaşa İlçe Başkanlığına Yavuz Avcı, Çorlu İlçe Başkanlığına İsmet Albayrak, Ergene İlçe başkanlığına İbrahim Özcan, Marmara Ereğlisi İlçe Başkanlığına Betül Sarıkurt, Saray İlçe Başkanlığına Özkan Yaman, Şarköy İlçe Başkanlığına da Hatip Şirazi Batı getirildi.

BİRBİRLERİNİ TANIMAZDAN GELDİLER

Çerkezköy, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçe başkanlıklarında herhangi bir değişim olmazken, Kapaklı’da İlçe Başkanlığı’na hala bir atama yapılmaması, Kapaklı siyasi kulislerinde çeşitli söylentilerin çıkmasına neden oldu. İddiaya göre geçtiğimiz gün Kapaklı İlçe Başkanlığı mulakatı için İstanbul’a giden Ercan Üçel, Nihat Orhan ve Mustafa Oruç, kendilerine yöneltilen “Siz olmazsanız, kimin ilçe başkanı olmasını istersiniz” sorusuna “Ben diğer adayları tanımıyorum” şeklinde yanıt verdi. Bu durumdan oldukça rahatsız olan AK Parti kurmayları, ilçe başkanlığına bir atama yapmazken, kararın 2-3 gün içinde açıklanacağını dile getirdi. AK Parti Kapaklı İlçe Başkanlığı’na mevcut 3 adaydan birisinin mi yoksa sürpriz bir ismin mi atanacağı ise merak konusu oldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ